Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Hieronymus

  senior tag

  LOGOUT blog (1)

  Na, de mi van a dunsztos üvegen túl??

  Legjobb megközelítés, ha egy gömböt veszel a kezedbe.
  Ha csak a felületét nézed, akkor egyértelműen megállítható a felület nagysága, viszont nincs határa a felületnek. Nem lehet értelmezni a véges felületen túl fogalmát.

  Nyilván sokkal bonyolultabb módon, de hasonlóan értelmezhető a világegyetem határa is. Hiszen még "semmi" sem lehet mögötte. Hiszen a semminek legalább térbeli kiterjedése van, ezáltal már nem lehet semmi. Legalább egy, a tér tulajdonsága, valódi tulajdonság, tehát már van valamija a semminek is.

  Tovább bonyolítja a dolgot, hogy számunkra a világegyetemnek legalább kettő, gyakorlatilag átléphetetlen határa létezik.
  Az egyik a teljes világegyetem határa, a másik körülöttünk kialakult információ gömb.

  Az információs gömb méretét az elektromágneses hullámok terjedési tulajdonságai határozzák meg.
  Az eltérő frekvenciákon eltérő, méretű lehet ez a gömb. Ami azon túl van, arról képtelenek vagyunk információt szerezni. Tehát számunkra a világegyetem határát jelenti. Jelenleg.

  Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

 • Cyberpunk

  félisten

  LOGOUT blog

  Jelenlegi tudásunk szerint a tér véges, az időről meg nos lehetne beszélni bővebben, mert gyakran félreértelmezik, nagyon ködös fogalom. De idő nem létezhet tér nélkül, ezt Einstein óta tudjuk, tehát téridőről beszélhetünk. Kezdet volt, Ősrobbanásnak nevezzük gondolom mindenki ismeri legalább is hallott már róla, az is valószínű, hogy egyszer a ma ismert univerzumunknak vége lesz, erről is több elmélet van.

  Az is biztos, hogy az emberi tudás véges, sosem fogunk mindent tudni! És itt most a világunk tökéletes ismeretére gondolok, a galaxisoktól kezdve az utolsó atomig mindent! :) Témába vág, ajánlom mindenkinek, akit érdekel a tudás határa.

  "You said you'd always be there for me.... but you're not..."

Hozzászólok Aktív témák