- Java programozás
- Synology NAS
- Már George R.R. Martin is az OpenAI-t pereli a ChatGPT miatt
- Így oldaná meg a hallucináló chatbotok problémáját a Google, közbeszól az Intel
- Milyen NAS-t vegyek?
- Microsoft Excel topic
- DIGI internet
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Google miatt nem nőhet a DuckDuckGo?
- Linux kezdőknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raysen623
addikt
Szerintem itt komoly bajok vannak. Az írott sjtótermékek negligálása hiba, egyrészt mert elengedünk egy képességet (olvasás), ami már több ezer éve itt van velünk és alaptudás részét képezi, másrészt az algoritmus honnan a francból tudja mit szeretnék olvasni? Tik-Tok mint megbízható hírforrás? Kész kacagány.
Másik szerintem remek példa a fészbuk. Eleinte még jó volt akár hírgyűjtőnek, de mára kb csak reklámok maradtak, meg a hülyeség. Több nappal korábbi híreket dob fel néha, amivel nem vagyok kisegítve, bezzeg a propaganda az szabadon átjön.
Arra a kérdésre pedig, hogy honnan lehet tudni melyik hír álhír, egyrészt az olvasónak kell tudnia megkülönböztetni, utánamenni kicsit. Finnországba ha jól tudom ezt már iskolában tanítják. Idehaza meg mindenféle impresszum nélküli oldalakat adnak mint "hiteles" hírforrást. Ezeket kellene esetleg algoritmussal kiszűrni stb.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Jesus_Shaves
tag
Az internetes "sajtó" 99%-a nem hír, hanem vélemény. Igaz ez a TikTok-ra, a Meta-ra, a kormánymédiára, a független sajtóra, még erre a lapcsaládra is. Szinte minden egy vélemény, szubjektív írások bármilyen témáról. Alig találsz olyan cikket, amibe ne lenne beleszőve a cikkíró saját álláspontja a dologról, hol direkt módon, hol burkoltabban, de tetten érhető.Hogy ez most inkompetencia, vagy már jó 10 éve ezt tanítják az egyetemeken, azt nem én fogom megmondani, mindenesetre ezek után én nem hibáztatok senkit, ha en bloc nem hisz semminek és senkinek.
-
Raysen623
addikt
válasz
Jesus_Shaves #2 üzenetére
Ööö kicsit másképpen látom. Volt régebben a feltáró, oknyomozó újságírás, ahol nem igazán kellett saját véleményét az újságírónak leírni, mert a cikk szinte magáért beszélt. Mára ez a műfaj szinte kihalt, és maradt a véleményvezérektől hemzsegő publicisztikák végtelen tengere, ahol a valóság már senkit nem érdekel, csak mindenki zajt akar csapni az információs térben, mert azt hiszi az ő dolga megmondani a tutit.
Ezt még azzal fokoznám, hogy széles e kis hazánkban az ú.n. újságírók java része azt hiszi, az ő dolguk megmondani ki lehet hatalmon és ki legyen a miniszterelnök, tehát totális a szereptévesztés, másrészt meg ez is szimpla irányítása a közvéleménynek (hatalomtechnika ha úgy tetszik), ahol az idióta újságírók nem veszik észre magukat, mit csinálnak és mekkora a felelősségük. Véleményformálók lennének ugyanis, de helyette manipulálnak (ez ugye többnyire negatív töltetű fogalom).
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
sad_Vamp
őstag
Ti az elmúlt 2-3 évben merre jártatok a világban?!
Tele volt MINDEN média hazugsággal... aztán jöttek a szláv testvérek és hirtelen le lehett dobni a maszkokat.
Még itt is a tech világban vannak "vélemény cikkek" , mert még a review-t sem lehet ráakasztani (elefánt bizonyos írásai).
Sajnos folyamatosan manipulálva vagyunk. Lassan az Ai (kép, hang és video manipuláció) miatt már csak azt hihetjük el amit látunk.“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
kurta9999
tag
Nagyon sok értelme híroldalakat olvasni, ha azzal van tele, hogy hol milyen karambó történt, kit öltek meg és hogy veszekednek egymás között a politikusok. Inkább foglalkozok a saját dolgommal és telibeszrom a híreket, mert ez nem hír - hanem szenny. Ha csak a negatívot tudják önteni, olvassa az, aki megírta őket.
Hogy a cikkre is írjak valamit, aki a tiktok-ról és a facebook-ról akar tájékozódni, azt nem lehet kommentálni. Itt tartunk ma
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Van ma is oknyomozó újságírás, de pl. egy alapos Direct36 cikk annyira hosszú és összetett, hogy a TikTok generációt elkapja a sikítófrász és inkább néz valami influenszert ahol gyorsan kapja a kontentet.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
Tasunkó
aktív tag
Fiatalok jellemzően már kevésbé szocializálódtak a válogatott manipulációk 10-20 perces világában. Amit klasszikus híreknek gondolnak, az nem ugyanaz mint amit a tiktokkal csinálnak. Bőven vannak akik hittel tájékozódnak a hírekből, egy életen át, sztem a tiktok féle tájékozódással ez a hit, jóval hamarabb eloszlik.
Kérek egy számot a jútútú
-
Mely emberek? Ezek szerint megint nem vagyok ember.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
arnyekxxx
veterán
Hibás a cím, javítottam
A TikTok "híreiben" ... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Trailblazer #9 üzenetére
Tudnád, ha elolvasnád a cikket.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
Már azt sem tudom min borzadjak el jobban
Mi lett a világbó az elmúlt 3-4év alatt
K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̆˜”*°•.˜”*°• E-L-I-T-E •°*”˜.•°*”˜K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̠͓͉̭͉̆
-
totron
őstag
Hírszolgáltató platform amin 12 évesek táncnak hitt ugrabugrát mutatnak be (és ez már a tartalom maga). Ez olyan, mint a polgármesteri tisztség: ha elég
hülyeha elég sokan ismerik, akkor az a személy már jó lesz a köz céljainak kielégítésére, a köz kordában tartására (irányítására) és lenyugtatására. Cipőt csak a cipőboltból.(#1) Raysen623, ami már több ezer éve itt van velünk és alaptudás részét képezi
Képolvasás max.
Finnországba ha jól tudom ezt már iskolában tanítják.
De nem ott vagyunk és egyébként sem bináris téma ez, hogy ha oktatták valaha is az egyénnek, akkor ő már rendben van. A propaganda és a PR mindig tesz róla, hogy az aktuális és saját céljaik érvényesüljenek. Vagyis alapvetően sehol nem érdek, hogy önérdek mentén lavírozz az életben.
az olvasónak kell tudnia megkülönböztetni, utánamenni kicsit
Ez viszont igaz. Hányak vannak/maradtak/fejlődnek ilyenné, az a kérdés inkább.
Ezeket kellene esetleg algoritmussal kiszűrni stb.
A zalgoritmusoknak is vannak irányítóik, finomhangolóik.
csak mindenki zajt akar csapni az információs térben
Ez találó. So true.
de helyette manipulálnak
Ha ezért kapják a pénzt ebbe az irányba fognak menni.(#2) Jesus_Shaves, meg szenzációhajhászás. Nagyon sokszor kilóg a lerágott csont téma mögötti drukk, hogy de nagyot fog ő ezzel most robbantani. És ez még a jobb, a szinte horoszkóp szintű cikkek az alapjárati cikkek. Vagy mikor egyértelműen politikai alapon megy az uszítás, egy témától teljesen függetlennek eladni akart tematikájú cikkben. Ja, szorgos ismétlésekkel, hogy kijöjjön a karakterszám. De büntetném az ismétlőket. Ha nincs hírértéke maradjon csendben. Ennél jobban már csak a rendszer általi jutalmazás (javadalmaztatás) zavar, hogy ezért a szűnni nem akaró szartengerért emberek pénzt kapnak.
(#8) Tasunkó, hogyan oszlik el?
[ Szerkesztve ]
-
Tasunkó
aktív tag
-
Mumukuki
aktív tag
Egy hivatalos media egyik legnagyobb elonye a social media megmondo emberekkel szemben, hogy van felelos szerkeszto, bizonyithatoan hamis hirek eseten elobb utobb lehet korrekciot kerni.
Erre gondolom a fiataloknak nincs szukseguk, eleg egy par influenszer velemenye
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Olyan sok értelme ennek már nincs, mert évek, mire valami történik egyik-másik lejárató rágalmazó cikk után. Meg már láttunk olyat is, hogy utólag megállapíthatatlan volt a szerző kiléte, így a bünti is elmaradt...
-
gabor7th
addikt
Ezért is lett problematikus a kínai tulajdon...
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
fsdb
aktív tag
Ha ezt a face-n, vagy a TikTok-on olvasom, még el is hiszem. Ja, hogy egyiket sem használom.
-
gabor7th
addikt
válasz
noPublicFG #20 üzenetére
Rengetegszer elmondták, hogy az USA fél, hogy a gyerekeiket a TikTok-on keresztül manipulálják, ezért nemzetbiztonsági kérdés; ha már a híreket is ott nézik, akkor még jobban az.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
nuke7
veterán
"A Reuters éves Digital News Reportja szerint az embereket a közösségi platformokon a celebek, influenszerek nagyon érdeklődik, a TikTokot pedig a 18-24 évesek 20 százaléka használja hírekről való tájékozódás céljából"
ezt a mondatot lehet, hogy érdemes mégegyszer átgondolni..?
https://youtube.com/user/nuke7
-
L.Edit
tag
Nehéz kivárni amíg eljut a mondanivalóig, amikor már a stílus/csomagolás magában felb@sz idegileg. Aztán a tartalom rendszerint valaminek csak a gyenge ismétlése, amiből pont a lényeg hiányzik.
Ez is egy szakma volt, aztán mára a funkciója nem lett sokkal több annál, minthogy, minden napra kell valamit mást rakni a reklámok közé. Amiből a célcsoportnak jelentsen egyfajta kihívást számára hasznos dolgokat kibogarászni. Csak úgy elszalad majd vele az idő..
Majd ezt is kitömik fake tartalommal, meg reklámmal, aztán volt 5 jó éve.
Használt, egyedi méretre gyártott művégtagok Eladók.
-
syberia
veterán
Az emberek 56 százalékát aggasztja továbbá, hogyan tudná megkülönbözteti a valódi és a hamis híreket az interneten.
It's very easy! Csak el kell kezdeni kritikusan gondolkodni, az egyén csak a saját fejében lelhet rá a mindenki számára elérhető képességre. A narratíva híveinek egyre zsugorodó táborának acsarkodói számára pedig további jó dühöngést kívánnék
és Twitter olvasást
People will forgive you for being wrong, but they will never forgive you for being right, especially when events prove you right while proving them wrong
-
qqzs
őstag
A tiktokon tenyleg nincs watch history? Hogy tudom megtalalni amit jat videoval ezelott lattam es megmutatnam masnak?
Eladó: GTS450
-
shiftac
aktív tag
-
Tasunkó
aktív tag
Mindenképp előrébb vagyunk, mintha nem tudnánk hogy léteznek narratívák.
Ugyanakkor különös helyzet, mivel a narratíva kifejezés ha valakiben felmerül, akkor feltételezhető, hogy több narratívával számol, egyébként az igazak és a hazugok rokon kifejezései lennének a megfelelőbbek.Kérek egy számot a jútútú
-
Mauro812
tag
Ez a teljes képernyő ikon miért nem jön be minden viszintes videónál a TT-n?
-
Mauro812
tag
Új hozzászólás Aktív témák
it A jelentések szerint egyre kevesebb ember bízik a hagyományos médiában, és egyre többen tájékozódnak a hírekről a TikTokon.
- Lenovo ThinkPad T490 - I5 8265U/16GB/512GB SSD/ Magyar bill/ÁFÁ-s IPS Kijelző
- Eladó egy új, bontatlan Govee RGBIC Night Light éjszakai fény/hangulatfény/bluetooth hangszóró!
- SAMSUNG 125CM LC49HG90DMRXEN 49" GAMER CSÚCS MONITOR ! akció
- SAMSUNG (LS28BG700EUXEN) 4K GAMER 144HZ MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG LU32R591CWRXEN 32 " 4K GAMER MONITOR! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest