Hirdetés
- Az EU szerint tombol a nőgyűlölet az interneten
- Programozás topic
- A SpaceX is csak pislog: remekel Kína metánhajtású rakétája
- Nem tetszik a hatóságoknak, amit a Microsoft csinál AI-fronton
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- DIGI internet
- Debian GNU/Linux
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Sweet.tv - internetes TV
- OpenWRT topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Reméljük, hogy a fejlesztést ösztönző - a cikkben idézett - "problémásnak minősülő tevékenységekre" biztonsági megoldást fog kínálni és nem pedig azok saját érdekek szerinti kezelésére lesz használva
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"
-
Ribi
nagyúr
Áhh, szerintem csak rékényszerítik a nagy telekom cégeket a használatra így begyűjthetik az adatokat. Lehet eddig erre nem voltak kényszerítve és túl átlátszó ha csak erre kérik őket. Meg hát így lehet "feljesztés" címén ordas pénzeket eltapsolni egy már meglévő és jól működő dolog "leváltására".
-
L3zl13
nagyúr
Az EU nem önálló állam, saját titkosszolgálatokkal és a tagállamok érdekei is jelentőssen különbözőek az adatgyűjtést illetően. Mindegyik szeretne adatokat gyűjteni magának, de nem szeretnék, ha a többiek (többei EU tagállam) is gyűjtsön róluk.
Ezért jelenleg nem tartom valószínűnek az ilyen felhasználást.
Bár valószínűleg benne van, hogy igény, és a kellő össztagállami támogatás mellett erre is jó legyen.Szerintem jó dolog, ha van az US-től független infrastruktúra. Még akkor is, ha valaki szerint az esetleges US adatgyűjtés nem problémás, vagy nem problémásabb mint ha pl a szolgáltató teszi ugyanezt.
Aki hülye, haljon meg!
-
Ribi
nagyúr
De most is van szerintem elég európai DNS szolgáltató, legtöbb net szolgáltató is ilyen. Egyáltalán miben lesz más az egész, ha lesz +1 európai globális? Mivel veszed rá az egység usert hogy azt használja? Userek nagyrésze most is a saját szolgáltatójáét használja, aki meg tudja mi az a DNS az azt állít be amit akar. Nem tudom mivel leszünk előbbre.
-
Dißnäëß
veterán
Jön a világháború, készülnek a teljes szeparációra az usákoktól. Woo-hoo.
Ja, nem.Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá
-
bambano
titán
a sztakisok eddig nem beszéltek hülyeséget... muszáj rászokni?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
azbest
félisten
"Mivel az önálló névfeloldás költséges vagy lassú, a feladatot általában specializált szolgáltatók vállalják magukra a végfelhasználói berendezések helyett."
hogy mi?
Én eddig úgy tudtam, hogy feloldás egy hierarchia rendszer alapján végigjárja a cím elemeit, míg eljut a konkrét szöveges cím végéig, ahol konkrét névhez már konkrét ip(ek) cím tartazik. (lényegében a domain regisztrációs rendszer mellé kötelező ilyet is használni) Meg persze regionálisan lehet mást is visszaadni meg hasonlók... és az ügyfélhez közelebb vannak gyorsítótárak, hogy ne kelljen mindig bejárni a teljes bürokráciát a feloldáshoz.Normál esetben a netszolgáltató volt akivel az ügyfél kommunikál, csak aztán pár nagyobb cég is elkezdett publikus szolgáltatásként ilyet nyújtani valami saját előnyért cserébe.
Nincs azzal baj, hogy legyen valami európai alternatíva a szolgáltató esetlegesen döglődője helyeytti alternatívának, de azért nem egy nagy csoda ez, minden létezik hozzá, legfeljebb politikai és pénzügyi kérdés, hogy pontosan hol és kik üzemeltetik, fizetik az elemeit.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it Az Európai Bizottság új, európai, internetes DNS-feloldás bevezetését tervezi – a D4S4EU projekt fontos lépése az európai digitális szuverenitásnak.
- Fél év múlva jöhet a Windows 12?
- Az EU szerint tombol a nőgyűlölet az interneten
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Magisk
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Precision 3560 15.6" FHD IPS i7-1185G7 Nvidia T500 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- PC GAMINGRE, MUNKÁRA, i5 6500 és VEGA 56! LEÍRÁS! (13)
- PC GAMINGRE, MUNKÁRA, i7-6700K és 5700XT! LEÍRÁS! (142)
- KASPA - ICERIVER KAS KS0 PRO tápegységgel - előrendelhető
- Dell UltraSharp U2412M IPS 24" Full HD Monitor - PIVOT mód, állítható magasság
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest