Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
Ha olyan nagyon nyitni akarnak, akkor kezdhetik azzal, hogy törvényben kötelezik a telefon gyártókat arra, hogy biztosítsák a bootloader nyitás és a root lehetőségét minden szájbavert telefonon.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
dchard
veterán
A nyílt forrás azzal jelent egyet, hogy a gyártó nem próbál meg belepofázni abba, hogy én hogyan használom a készüléket. Laptopnál sem mondja neked azt a Dell, hogy ha linuxot akarsz felrakni, akkor unlock-old a BIOS-t, de ezt csak 168 óra múlva tudod megtenni, és párosítanod kell a laptopodat a Dell fiókoddal.
Egyébként lehet itt dzsunkázni egész nyugodtan, csak hát amikor a gyári rommal nem megy a wifi rendesen, a dzsunkával meg igen, vagy a gyári rom tele van szarva bloatware-rel (a potenciális privacy problémákról már nem szólva), a dzsunka meg nem, akkor kiderül, hogy a valóság teljesen mást mutat.
L3zl13: úgy hogy a gyári ROM küld mindent fű-fa-virágnak, a nem gyári meg nem küld. Külön érdekes, hogy a gyári ROM a szivárogtatást csak mobil irányba küldi, wifin érdekes módon nem. Az ok przóai: sokkal nehezebb otthon saját mobil hálózatot építeni és monitorozni a kimenő adatokat, mint wifi-n.
[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
megértem, amit mondasz, de réteg igényt feszegetsz. ahogy a privacy terén is.
userek, sőt a cégek nagy része is megveszi, telepíti, használja, leselejtezi.
cégeknél vannak security előírások, aminek ha adott termék megfelel, akkor szerződnek rá, ha nem, akkor nem. nem fognak customizálni.
usereket még ennyire sem érdekli, felteszem az abszolút túlnyomó többség a "privacy", mint fogalom mibenlétét sem értik."Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
az azért úgy érdekelne, hogy ezt a nextcloud/LO dolgot végig is gondolták, vagy csak alacsonyabb számot akarnak látni a következő MS által kiállított számlán?
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
gabor7th
addikt
Eleve már a felhő és az adatbiztonság komolyan vevése kizárja egymást, de mostmár azt is tudjuk, hogy a drága felhős cégek mennyire tisztelik az EU szabályokat:
" ugyanis ezek a nagyvállalatok az uniós rendelkezéseket áthágva nagyon gyakran továbbítják az EU-n kívülre az itt élők adatait,"
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
L3zl13
nagyúr
"a nem gyári meg nem küld"
Amire garancia a..."Az ok przóai: sokkal nehezebb otthon saját mobil hálózatot építeni és monitorozni a kimenő adatokat, mint wifi-n."
Igen, biztos vagyok benne, hogy az EU-nak vagy bármely állam távközlési hatóságának nincsenek eszközei ahhoz, hogy bevizsgálják, küldd-e adatot a gyári ROM.Értem én, hogy TE szeretnéd magadnak monitorozni a dolgot. És Számodra ezzel az opcióval biztonságosabb lehetne a készülék, de a másik 99.99%-nak meg valószínűleg pont fordítva.
Aki hülye, haljon meg!
-
L3zl13
nagyúr
A forrás hiába nyílt ha a user nem magának fordítja le. És elhiheted, hogy az emberek 99,99%-a nem fogja.
#12: 1. Senki nem kötelez arra, hogy kínai telefont vegyél.
2. Vannak módszerek, zárt forráskód esetén is, hogy a káros kódot detektálják. Ha meg nem bízol azokban a szervekben amelyeknek van lehetőségük ezt felderíteni akkor ne bízz meg a szolgáltatódban sem.
3. Amint #9-ben írtam, elhiszem, hogy itt, egy technikai fórumon vannak olyanok akiknek megbízhatóbb lenne, ha mindent saját maguk tudnának managelni a telefonjukon. Amiben nem értek egyet, hogy ez feltétlenül biztonságosabb lenne az átlagusernek és ezáltal nem biztos, hogy az általános adatvédemi helyzeten javítana.Aki hülye, haljon meg!
-
dabadab
titán
A forrás hiába nyílt ha a user nem magának fordítja le.
Egyrészt le lehet fordítani, másrészt az már komoly - és viszonylag könnyen lebuktatható - támadást jelent, ha a bináris más, mint a forrás.
2. Vannak módszerek, zárt forráskód esetén is, hogy a káros kódot detektálják.
Nincsenek igazán jó módszerek.
Amint #9-ben írtam, elhiszem, hogy itt, egy technikai fórumon vannak olyanok akiknek megbízhatóbb lenne, ha mindent saját maguk tudnának managelni a telefonjukon.
Ennyi.
Nem kell mindent odaáig elvinni, hogy a félhülye Pistike lehet, hogy nem ért hozzá, ezért mindenki legyen szíves megbízni Nagy Testvérben.
(Érdekes, itt hirtelen elfelejted azt, hogy "senki sem kötelez"... nahát!)[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dchard
veterán
"#12: 1. Senki nem kötelez arra, hogy kínai telefont vegyél. "
Samsungot mióta nem lehet bootloader nyitni? Ez nem kínai specifikus probléma. Almát sosem lehetett. ÉS egyre több gyártó akinél régebben nyitható volt, vagy elkezdik egyre nehezebbé tenni, vagy simán megszüntetik. Eltanulják a szart egymástól... A szerializáció egy másik példa ugyanerre.
Engem az érdekelne, hogy én nem vitatom el azt hogy a 99%-nak jó a beépített kémszoftver, te viszont elvitatod a maradéktól a jogot, hogy azt csináljon az eszközével amit akar. Nem kell megmagyaráznom, egyébként sem privacy-val sem semmi mással, hogy miért akarok rá más szoftvert rakni. Nekem például munkaeszköz a telefon, és a modem diag adataihoz nem férek hozzá csak akkor ha root-olt a telefon. Tehát ha leszarnám az egész security vagy privacy dolgot, akkor is kéne a root hogy használhassam rendeltetés szerűen a saját készülékemet.
A másik következetlenség, hogy az asztali gépeden vagy laptopodon el nem tűrnéd ha a gyártó ugyanezt csinálná, a telefonnál meg eltűröd. Pedig a kettő között semmi különbség nincs.
[ Szerkesztve ]
-
inspiroyhome
tag
Hat, a nextclouddal megszamlalhatatlanul sokszor volt mar problemam, nagyjabol 5 bugreportot nyitottam, amibol 2 eleg komolynak is bizonyult. Nem tudom, mennyire biznek ra barmi komolyat.
-
bambano
titán
jöhetnek hcl-hez tanfolyamra [link]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Pikari
őstag
A lépés jó, de nem elég szigorú, ilyen formában erőtlen. Az igazi előrelépést az jelentené, ha a zárt forrású operációs rendszerek, szerverszoftverek és irodai rendszerek forgalmazását több lépésben betiltanák az európai unión belül.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
agostonl119
csendes tag
Én a melóhelyemen már pár éve tolom ezt az ötletet. Eszerint jó a megérzésem...?
Kis céges környezetben már 3 éve használom, tökéletesen bevállt. -
dolon75
aktív tag
Cserébe ott lesz egy számla, amit a NextCload/LO supporttal megbízott cégek állítanak ki.
[link]
"...The contract negotiated by the EDPS with an EU-based service provider is accessible to all EU institutions, bodies, offices and agencies (EUIs)..."Azaz egy céggel kötöttek szerződést, és hozzá fordulhat, aki akar?
A felsorolás milyen itthoni intézményt fed le? PL. iskolák, önkormányzatok, vagy kiket?Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
Új hozzászólás Aktív témák
it A hivatalok átállítása elsősorban demonstratív jellegű, példaadó lenne.
- Cégeknek Vírusirtó SZOFTVEREK / SZÁMLÁVAL,GARANCIÁVAL! Több mint 3000+ eladott licensz!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Törölve
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - "Most igazán megéri... :)"
- Davinci Resolve 18 Studio bontatlan kulcsok
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest