Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akkor ez aztán baromi hatékony...
Pénzbeszedés lvl99 amúgy is. :S
Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz
FireFox1996 #2 üzenetére
Amit be se kellett volna szedni... meg olyanokat zaklatni, akiket meg se kellett volna büntetni
Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
-
gabor7th
addikt
Non-stop küldözgetik a levélszemetüket. Azt hittem, hogy végre január vége lett leállnak, de nem...
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
-
Gynt
kezdő
Nem tudom, hogy sikerült-e mindenkinek értelmeznie a leírtakat!? Vagy csak zsigerből jön a szokásos köpködés?
Az a helyzet ugyanis, hogy a közlekedők egy jelentős része nem volt képes arra, hogy a saját kocsijának rendszámát helyesen adja meg, vagy hogy tisztában legyen az országa felségjelzésének betűjelével stb. Ők azok, akik kaptak egy pótdíjazási felszólítást, és akkor rájöttek, hogy valamit elrontottak, ezért a jogszabály adta lehetőségeket figyelembe véve a cég visszavonta a pótdíjat.
Tehát, hogy érthető legyen: az autós elrontott valamit - a cég pótdíjazott - az autós rájött, hogy ő volt a hülye - a cég törölte a pótdíjat. Talán inkább örülni kellene annak, hogy van ilyen lehetőség bizonyos esetekben, és nem kell jogszabály erejénél fogva mindenképpen megfizetni a pótdíjat. Mert akkor aztán tényleg lenne nyávogás.Arról lehet vitatkozni, hogy a rendszerben lehetnének további elemek, amelyek a felhasználó tévedéseit lennének hivatottak kiszűrni, pl. magyar formátumú (most már kétféle) rendszám esetén a vásárláskor jelezne, hogy biztosan szlovák felségjelet akart-e megadni a vásárló?
Ugyanakkor az is tény, hogy már annyi helyen, felületen lehet megvásárolni a matricát, hogy nem minden forgalmazó fog azzal foglalkozni, hogy a rendszerét hülyebiztossá tegye.Mellesleg megjegyzem, hogy sokan a mai napig nincsenek tisztában azzal, hogy a NÚSZ Zrt. által üzemeltetett honlapon minden egyéb költség (kezelési költség, kényelmi díj és hasonló elnevezésű marhaságok) nélkül lehet megvenni az autópálya-matricát, egy szerintem teljesen jól használható felületen.
De ha valaki marad annál a megoldásnál, hogy benzinkúton vásárol matricát, akkor legyen annyi esze, hogy tudja a saját kocsijának a rendszámát, amikor 1. azt bediktálja; 2. amikor leokézza a terminálon a rendszámot.Én mellesleg az égvilágon semmilyen levélszemetet nem kaptam még a NÚSZ Zrt-től, bár az is igaz, hogy vásárláskor el tudom olvasni, hogy mit jelölök be azzal kapcsolatban, hogy miről kérek értesítést (érvényesség kezdete és/vagy vége).
-
M5Norbi
őstag
Igen ezeket nem szedi be senki. És annyira nem rossz ez mert ismerősnek egy banki app hibája miatt lett rosszul regisztrálva a rendszáma és mégis egy egyszerű kis ügyintézéssel javítva lett és nem kellett büntetést fizetnie.
"Az embereket mindenre meg lehet tanítani, két kivétellel: józan ész és jómodor". by H_M_CS
-
-
Green69
csendes tag
Ez, az a rész, amit VISSZA fizettek vagy eltekintettek a büntetéstől.
Én inkább arra a részre lennék kíváncsi, amikor az ügyfél szerint jogtalanul büntették meg, és a kérése ellenére behajtották, vagy NEM fizettek vissza. -
-
ftc
nagyúr
Ha egy kicsit rugalmasabb lenne a rendszer akkor nem lenne ilyen gond...
PL aki duplán vásárolt - miért nem ellenőrzi a rendszer, hogy van e érvényes matricája vagy se...
Lehet én vagyok őrült, de mikor rendszám kell valahova akkor 3x ellenőrzöm mielőtt elküdlöm...
De összehasonlításként a szlovák rendszer se jobb ....
-
-
M5Norbi
őstag
Az útdíj meg a cikkben említett e- matrica két külön dolog.
Az izmozás részt nem értem.ftc: Egyetértek a dupla vásárlásos felvetéseddel. De amúgy szerintem elég rugalmas a rendszer. Bár nem vezetek más országban biztos van jobb is.
"Az embereket mindenre meg lehet tanítani, két kivétellel: józan ész és jómodor". by H_M_CS
-
Gynt
kezdő
Nekem még nem volt bajom a szlovák rendszerrel. Annyi volt talán, hogy ékezetes karaktereket nem lehetett megadni a bankkártyaadatoknál, de úgyis elfogadta a nevet.
Kéretik összehasonlítani a magyar rendszert az osztrák e-matricával, amit magánszemélyként 14 nappal az érvényesség előtt kell megvásárolni, mert ezzel próbálják kivédeni azt, hogy valaki visszaéljen a 14 napos elállási jogával! (Röhej, jogilag is teljesen képtelenség, de tényleg ezt csinálják az osztrákok.) Megjegyzem, ha kijelented, hogy egyéni vállalkozó vagy, akkor vehetsz e-matricát bármilyen érvényességgel.
[ Szerkesztve ]
-
Elég sok olyat hallani, hogy ha bármit vissza kéne adni az útdíjas/matricás/bármelyik hatóságnak, akkor elég nehéz kiverni belőlük.
"Az útdíj meg a cikkben említett e- matrica két külön dolog."
Nekem mind a kettő olyan, hogy az adóból épített útért kell fizetni :S[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it Tavaly közel 3,7 milliárd forint összegű pótdíjat fizettek be a belföldi járművel jogosulatlanul közlekedők, több mint 270 millió forintnyi e-matrica miatt fizetett pótdíjat azonban utólag visszavont a szolgáltató az utazók igénylésére – tájékoztatott a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) ma kiadott közleményében.
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Call of Duty: Modern Warfare II (2022)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Linux kezdőknek
- Tőzsde és gazdasági hírek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest