- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows Insider Program
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Sweet.tv - internetes TV
- Windows 11
- Milyen routert?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Most az Apple iPadOS-t ellenőrzi az EU
- Hálózati / IP kamera
Új hozzászólás Aktív témák
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
*a hónap ... Hm, talán az év egyik legnagyobb videojátékos híre.
-
Fitzgerald
veterán
Ez minimum az év egyik nagy híre szerintem is, és az hogy a folytatást is a CA készíti meg csak a hab a tortán. Reméljük ez már anyagi siker is lesz + hogy nem kell túl sokat várni rá.
-
Bad Pritt
félisten
Köszönjétek a Romulusnak.
A tíz éves évforduló alkalmából platináztam PS-en, azon kevés (konkrétan: három) játékok egyike, amit legalább három platformon is megvettem és végig is vittem. Ha 1:1 meg tudnák tartani ugyanazt a játékmenetet, mint ami az első részben volt, csak kapna az Alien egy kicsit okosabb adaptív AI rendszert legmagasabb nehézségen akkor iszonyat nagy para lenne a folytatás. Amit viszont érdemes észben tartani, hogy a Creative Assemblynél nincs már meg az a gárda, akik az Isolationt készítették, újra kell verbuválni egy fejlesztőcsapatot ehhez a játékhoz.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
wjbhbdux
veterán
battle royale lesz vagy extractor?
/s
-
Sefneni
őstag
Szuper hír, nagyon megérdemli a folytatást. Reméljük, hogy felér az első részhez.
Not all stories have happy endings. But yours has yet to be written.
-
Montanaxy
aktív tag
Annyira nem jött be nekem a Romulus, de elmentem rá moziba, hogy támogassam a franchiset, hála istennek, akkor most beindulhat valami. Azt viszont nem feltétlen tudom, hogy ezt hogy lehet folytatni? De nemrég vettem meg könyvben, majd el kell olvasnom, a játékot nem vittem még végig.
-
Bad Pritt
félisten
Nem tudom, milyen mélyebb filozófiát fedeztél fel a Covenantban, tekintve, hogy elengedték a teremtős sztoriszálat és egy szimpla túlélőhorror lett belőle megbolondult androiddal. Prometheust legalább a törölt jelenetek meg a könyv megmenti részben, ha már a filmből kimaradtak alapvető megértéshez szükséges részletek.
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Szabi®
addikt
Csak a Prometheus nem véletlenül jött létre, az alien 4 annyira nem hatott már meg senkit, hogy kellett egy új formula. A kitinpáncélos kiirthatatlan bogarak amik mindig egy elit zsoldosokból álló legénységet mészárolnak le, villódzó sötét űrhajókban jobb eredet volt . (jah nem) Ezt láttuk 4 részen keresztül, és akkor még a Predator szál . . .
Nah így jött létre a Prometheus.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
Mondjuk ebből nem következik egyenesen az, hogy a Prometheus volt a jó formula a franchise problémájára. De ha még az is lett volna akkor miért AvP 2004-et remake lett belőle, ha leveszed a teremtés blablát?
Amúgy komolyra fordítva a szót a Prometheus legnagyobb problémája az, ismerve a hátterét, hogy nem kapta meg azt a folytatást, amit Scott elképzelt neki a Paradise Lost sztori formájában és ami megmagyarázott volna sok minden, szándékosan kihagyott plot elemet a Prometheusból is. Ezzel a teremtésmítosz vonallal párhuzamosan futott volna az Alien 5 Ripleyvel meg Hicks-szel és mindenki boldog. Ez így ahogy van kukázva lett, a többi meg már történelem.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Szabi®
addikt
válasz Bad Pritt #20 üzenetére
Az avp nem canon, csak egy univerzumban játszódnak. Az alienek megjelenése felbukkanása és funkciói fáradtak el, amire az Alien 4-hez értek, kapott ilyen cumó 5 pontot . .. nah mindegy vérgáz lett, Scottnak támadt egy ötlete hogy az emberiség eredettörténetét belefésüli az Alien univerzumba, elkészült a Prometheus, és a sok agyatlan addig mozikba izzadó noob akik 65-ödször is tudtak "aztaaa wáááooo"-ozni ha megláttak egy Alient, nem örültek a Prometheusnak, sajnos ezekből az egy dimeziós emberekből volt több, így a Covenantot már "elhúzta" szándékosan a készítőgárda a szokásos 8
kurvabaszomkeményelit katona, és 3 tudós +1 robot vonalra , és láthatjuk mi lett a végeredmény.
Egy művész ne hallgasson a kritikusokra, mert akkor nem azt láthatjuk amit magából adna ki, hanem amit kikényszerítenek belőle . . . Sajnos a sok lúd disznót győz analógia nyert, a körförgás ugyanaz, mindig ugyanúgy halnak meg emberek egy ugyanolyan lénytől a 70-es évek óta, sajnos vannak akiknek ez elég, én a Prometheus továbbgöngyölítésének jobban örültem volna, de ez már nem lesz. A tervezők mint szál baromi jó volt, végre nem ugyanaz a klisés fostenger . . .Én már csak ilyen igényeskedő barom vagyok, aki nem akarja 70-edszer is ugyanazt látni . . .[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
Nem kánon, ehhez képest ha tételesen nézed a karaktereket meg sztorit akkor érdekesen sok a hasonlóság az első AvP film meg a Prom között. Fanok között ez egy évtizedes poén, hogy Scott annyira gyűlöli az AvP ötletét, hogy inkább megcsinálta a remake-et ahhoz a filmhez.
Attól függetlenül, hogy tényleg jobb lett volna egy full Prom folytatás, a Covenant minőségét nem lehet a nézői visszajelzésekre fogni. Nem hiszem, hogy mi kértünk még Alien mércével is végletesen ostoba karaktereket, furulyázó meg idegennel bábozó androidot és egyéb idiotizmust. A legszebb az az egészben, hogy még ötletek szintjén sem eredeti, David egy variáció Asimov írásaira, a neomorph életciklus meg 1:1 William Gibson Alien 3 forgatókönyvéből lett átemelve.[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz Bad Pritt #22 üzenetére
Davidet ha Scott kiakarja hagyni akkor sem tudja, hisz a Prometheus egész estés csattanója az volt, hogy és egy tudós útra kelnek, itt már nem volt visszaút. Őszintén szólva az Alieneknek meg már kellett egy eredettörténet, oké, olyan lett amilyen, de ugye az Alienek is jöttek valahonnét, a Ripley-s szál is már a kritikusok szerint is elfáradt. Értelme nincs már azon a síkon kapargatni semmit. Ez már a Star Wars félre kényszeresen körbelőjük az idősíkot és bedobálunk mindent mindenhova. Láthatjuk is, ezzel a módszerrel milyen jó sorozatadaptációk születnek . . . Az Alien háza táján sincs ez másképp. A Yautja szál is . . . Oké, van, de ki sincs dolgozva, rendesen össze sincs fésülve semmi semmivel. piramisok kora, Alienek írtása,+teremtése . . . Sajnos ez ilyen
-
myckey
veterán
Nem várok misztikumot, egy horrortól...ölnek könyörtelenül. Elég ez nekem.
Ellenben a Prometheus tetszett, velük sztm kibékültem volna, de a Cov. az kicsapta a biztosítékot."Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Szabi®
addikt
Persze nincs ezzel gond, csak amit te vársz egy horrortól az nem biztos hogy 7-szer működik/működni fog. Annak idején nem véletlenül kellett a péntek 13 Jasonjéhez már mindenféle kitérő, mert egyszerűn úgy kellett az embereket berángatni a mozikba, ez most sincs másképp, csak simán a horror gy tematikán belül nem működik sorozatban nagy dózisba adagolva. Lehet csinálni a "Kör"-ből is hét részt, minek ?
-
myckey
veterán
Prometheus vonalban lett volna fantázia...de a következő epizódot sztm elszabták.Lehetett volna terelni a franchiset más irányba, megbolondítva Giger agyszüleményeivel...nekem tetszett a Prom.
A p.13 kapcsán...ott Freddy volt a legjobb.
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Polllen
nagyúr
A Prometheus alapötlete nekem tetszett, a Covenant viszont nálam hatalmas kapufa.
Ahogy írod, leülök megnézni egy akció-sci-fi-horrort és közben azon kell gondolkodnom, hogy mégis mire gondolhatott itt a költő...
Értem én, hogy milyen szép metafora az, hogy valószínűleg az Engineer-k kreálmányát bombázza le David, az ember gyermeke, aki elpusztítja a paradicsomot, de ha nincs háttér infóm, akkor ezt mégis honnan kellene tudnom?
Ez pl. egyik filmből sem derül ki, szóval kicsit túltolta az öreg.A Romolus is nagyon tetszett
spoiler
addig, amíg nem derült ki, hogy nem egy alien van a hajón, amíg nem derült ki, hogy szül egy hibridet az egyik karakter, ami 5 perc alatt nagyobb lesz, mint egy ember.
Az utolsó 10-20 perc nélkül is szorakoztató film lett volna és a végén csettinthettem volna, hogy ez jó móka volt. Így meg a mozi után a haverokkal arról beszélgettünk, hogy miért kellett mindent felpörgetni és túltolni...
spoiler végeA kevesebb néha több.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
myckey
veterán
válasz Fitzgerald #36 üzenetére
Ugye nem rajongsz a filmért ?
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Bad Pritt
félisten
-
Szabi®
addikt
lehet a színészek jöttek be neki a Prometheusból.
Mondjuk van is egy kis minőségi nívó . . . Néztem is bután hogy az egész 7 filmet lezongorázott Fede Alvarez egyetlen valamirevaló karaktert nem rakott az új Alien filmbe. Az összes egy súlytalan felejthető nokedli.
[ Szerkesztve ]
-
tag
a prometheus gárdájából is csak annyi maradt meg a forgatókönyvnek hála, a legtöbbünk fejébe, hogy van Fassbender a zseniálisan nyomasztó robot, valami szőke, aki véletlenül sem próbál meg kereszt irányba elfutni a ledőlő űrhajó elől, meg Noomi Rapaece, aki "szül".
Én bármkor újra nézem, mindig újra meglepődöm rajta, hogy ebbe pl Idris Elba is "szerepel" /vagy legalábbis ott van, és hogy Guy Pierce az öreg. A többieket meg inkább hagyjuk is.
[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
Szabi®
addikt
válasz Kergeboci #42 üzenetére
Nem egy Margaret Mitchell /Elfújta a szél/ ez evidens. Most gondolj bele, ha a Prometheusból ennyi maradt meg, akkor a többiből mi ? A Romulus castjében 3 ember Alvarez rokona . . . kb.
Én az Alien 3-4 ből már csak annyira emlékszem hogy szar volt, de durván. Sigourney Weaver ide, vagy oda . . .
[ Szerkesztve ]
-
Immolatiel
kezdő
Baromi hangulatos játék, bár kissé sok benne a felesleges időhúzás, az eszköz-, és fegyverhasználat nehézkes, néha frusztráló (még ha ez szándékos is), illetve a sztori/cselekmény... hát, sajnos elég pocsék. Sokszor tényleg hajmeresztő hülyeségek történtek benne, el se akartam hinni. Ha ezeken a problémákon legalább valamennyit javítanak, már közelebb kerülhet ahhoz, hogy olyan klasszikussá váljon, mint amilyennek az első részt tartják oly sokan (én is szerettem volna jobban szeretni).
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest