Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • karib

  addikt

  A többi nagy gyűjtőtéma nyomán indítok én is egyet. Személyes tapasztalatokat lehet megosztani, javasolni, stb.

  Részemről Olaszországban Livignót maximálisan tudom ajánlani, jó pályák, jól karbantartva, kimondottan jó felvonórendszerek (főleg a Mottolino Livignóban). Kb. 800 km Bp-től az olasz-svájci határ mellett, egy nap kényelmes autózás. Livigno vámszabad terület, így benzin, parfüm, stb. féláron vannak, de ez utóbbiakat azért megnézegetik a határon, tehát ne tessék nagykerben gondolkodni.

  Aki pedig közelebb akar menni és a gleccsert sem veti meg, azoknak a Möltaller gleccsert tudom javallani, kb. 500 km innen, Villachtól tovább még némileg, tehát nagyon közel van, mi egy fél nap alatt hazagurultunk (60 LE-s Seat León mást nem is tudott :D ). A pályák-felvonók nálam csak átlagos szintet ütöttek meg, de a gleccseren mindig HÓ van, jég szinte ismeretlen fogalom, asszem még nyáron is sízhető a legteteje. Mi Mallnitzban szálltunk meg, osztrák félpanzió elég korrekt volt. Ott a közelben volt az Ankogel terep is, ami szintén nem rossz, bár a gleccser kis autózással jobb. Árban sem volt eszeveszett.

  Ami viszont engem érdekelne: ki mit tud Szlovákiáról? Leginkább egynapos kiruccanás miatt érdekel, reggel ki, este haza. Hétvégén van érteleme próbálkozni, vagy inkább csak hétközben (vagy akkor sem?)? Elsősorban Donovaly, Chopok érdekel, mert ezek vannak legközelebb, ami napi turnusnál nem elhanyagolható tényező. Árakat néztem, nem vészesek, de már nemtom hány éve nem jártam arrafele, így a színvonalról fogalmam sincs. Akinek van infója, ne kíméljen :)

  Department of Redundancy Department

 • karib

  addikt

  Nem akarok moderálással kezdeni egy témát :(((

  Department of Redundancy Department

 • karib

  addikt

  Megkérlek, ne offold szét a témát. Visszanézek pár perc múlva, aztán eldöntöm, kimoderállak-e :(

  Department of Redundancy Department

 • karib

  addikt

  A hóra való tekintettel felhozom a témát :D

  Télleg, nincs valakinek véletlen kölcsön síléctartója ötajtós Suzuki Swiftre? Csak egy napra kéne :) Akár kereszttartó is megteszi, box van, csak a másik járgánnyal szoktunk síelni menni. Viszont egy napra el kéne már ugrani ide a szomszédba...

  Illetve: mágneses síléctartókkal van tapasztalat?

  Department of Redundancy Department

 • karib

  addikt

  Ausztriában keresek jó síterepet - ha vannak tapasztalatok, szívesen veszem.

  Feltétel: minél több ülőszékes felvonó legyen, gyorsak, lehetőleg buborékosak. Sajnos erről nem szól semmilyen fáma és utazási tájékoztató, egy kalap alá veszik a felvonókat, pedig nagyon nagy különbségek vannak. Nem mindegy, hogy egy kétszemélyes, fapados lassított felvétel üzemel, vagy egy 4-6 fős, turbosebességű, védőbuborékos.

  Emellett a jó, és főleg karbantartott pályák lennének fontosak.

  Sajnos Livigno (Olaszo.) nagyon elkényeztetett az elmúlt években, de idén szeretnénk valami mást kipróbálni, kicsit közelebb itthonhoz. (Livignóban és környékén a fenti feltételek adottak: sok új fejlesztés, korrektül rendben tartott, nagy kiterjedésű pályák, gyors és jó felvonók, jó árak... ajánlom mindenkinek.)

  Eddig a Mölltal gleccserrel van tapasztalatom pár évvel korábbról. Egy félpanziós panzióban voltunk, korrekt volt. A Mölltal pályái erős közepesek (mennyiség, minőség, karbantartottság), de legalább hóbiztos. Egy nagyon cool alagútvasút visz fel a katlanig - simán átfúrták az egész hegyet, nem semmi.

  Szóval ez egy lehetőség, de igazából jobbat keresek.

  A kérdés talán legegyszerűbb formájában: melyek a legújabb fejlesztésű síhelyek Ausztriában?

  Department of Redundancy Department

Hozzászólok Aktív témák