Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • csababarca

  őstag

  Paganellán síeltem múlt héten, szűk 10 év után újra.

  Szállás: Relax hotel, Paganellán, korrekt szobák, célnak tökéletesen megfelel, síbusz 3-4 perc kényelmes sétára. Reggeli-vacsora járt, az közepes volt, de nem is lényeges.
  Nyilván egy pályaszállás más, de ezt is ki lehet bírni.

  Pályák: 33 km sípálya van, Andaloba is le lehet csúszni. Szerintem bőven elég, nem is síeltünk mindenfelé, nem néztünk meg szerintem minden pályát, mert főleg a pályán kívüli területeken küszködtünk, az most nagyobb élvezetet nyújtott. El is gondolkoztam hogy beszerzek egy freeride lécet, mert a head shape 72-m azért bele bele süllyedt a hóba....amiből volt rengeteg.
  Na de a pályák, közepes nehézségüek, nekem 15 év síelés után nem okoztak nehézséget. Van fekete része is de igazából nem is vettem észre, mikor leértünk mondta egy egy éve síelő, hogy ez a fekete kemény volt. Én meg: milyen fekete?
  Na de egyébként nagyon nagy pozitívum, hogy baromi szélesek a pályák, el lehet férni, hétvégén is hiába volt a felvonóknál tömeg, a pályán nem érződött ez egyáltalán. Minden reggel kezelt pálya várt, ami persze délutánra kibuckásodott, viszont jeges csak egy két árnyékosabb kanyarban volt.

  Hütték: a központi nagy hüttét felújították, baromi jól néz ki, kivül belül, szól a zene, dj, bőséges választék, nem horror árak, mindig volt hova leülni, üres poharakat, tálcákat, tányérokat folyamatosan szedegették össze.

  Tapasztalat: mindenkinek ajánlom a terepet, ha pályaszállás a cél, akkor inkább Andalo, ott vannak ilyenek is.
  Persze kicsit messze van, de lényegesen olcsóbb mind a hütte árak, mind a szállás és bérlet árak, mint egy osztrák terepen.

  Viszont elgondolkodtam, hogy úgyis megyek Mátrába 2 éjszakára wellneselni, elviszem a lécemet, és egy délelőttre kérek oktatót, mert az élezéses technikám nem az igazi. Látszik hogy audodidakta módon tanultam. BIztonságosan és gyorsan síelek, nem esek el, páros lécekkel siklok és kanyarodok, de nem szépen. Legalábbis én nem érzem szépnek. Úgyhogy lehet érdemes befizetnem oktatóra.

  iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

Hozzászólok Aktív témák