Hirdetés

 • karib

  PH! addikt

  A többi nagy gyűjtőtéma nyomán indítok én is egyet. Személyes tapasztalatokat lehet megosztani, javasolni, stb.

  Részemről Olaszországban Livignót maximálisan tudom ajánlani, jó pályák, jól karbantartva, kimondottan jó felvonórendszerek (főleg a Mottolino Livignóban). Kb. 800 km Bp-től az olasz-svájci határ mellett, egy nap kényelmes autózás. Livigno vámszabad terület, így benzin, parfüm, stb. féláron vannak, de ez utóbbiakat azért megnézegetik a határon, tehát ne tessék nagykerben gondolkodni.

  Aki pedig közelebb akar menni és a gleccsert sem veti meg, azoknak a Möltaller gleccsert tudom javallani, kb. 500 km innen, Villachtól tovább még némileg, tehát nagyon közel van, mi egy fél nap alatt hazagurultunk (60 LE-s Seat León mást nem is tudott :D ). A pályák-felvonók nálam csak átlagos szintet ütöttek meg, de a gleccseren mindig HÓ van, jég szinte ismeretlen fogalom, asszem még nyáron is sízhető a legteteje. Mi Mallnitzban szálltunk meg, osztrák félpanzió elég korrekt volt. Ott a közelben volt az Ankogel terep is, ami szintén nem rossz, bár a gleccser kis autózással jobb. Árban sem volt eszeveszett.

  Ami viszont engem érdekelne: ki mit tud Szlovákiáról? Leginkább egynapos kiruccanás miatt érdekel, reggel ki, este haza. Hétvégén van érteleme próbálkozni, vagy inkább csak hétközben (vagy akkor sem?)? Elsősorban Donovaly, Chopok érdekel, mert ezek vannak legközelebb, ami napi turnusnál nem elhanyagolható tényező. Árakat néztem, nem vészesek, de már nemtom hány éve nem jártam arrafele, így a színvonalról fogalmam sincs. Akinek van infója, ne kíméljen :)

  Department of Redundancy Department