Új hozzászólás Aktív témák

  • VegyesTamás

    senior tag

    2 hete szereztem meg a B-kategóriás jogsimat.

    fél évvel ezelőtt:

    Volt egy 7000 Ft-os acme kormányom...végig toltam vele egy Dirt3-at, meg is nyekkent, de azt hittem tudok valamit.
    Lementem haveromhoz akinek 600K+-os szlalom verseny 2107-e van, kiderült, hogy szinte még a kuplungot sem tudom kezelni, és van hozzá érzékem ment kilinccsel előre de nem az igazi.
    elkezdtem kutakodni, vettem egy rossz G25-öt megcsináltam haverommal, elkezdtem az LFS-t meg az RBR-t
    LFSben megtanultam a kuplungot kezelni, tükörből(!) tolatni, kézifékkel elindulni, és hogy mit hogy kell ha megcsúszik az autó (igaz mondom, van hozzá érzékem, talán fater révén). RBR-ben javult a reflexem, és sok tapasztalatot szereztem.

    2 hónap G25-után jött a gondolat, haverokkal, hogy veszünk egy ladát. Vettünk is egy gyönyörű kereklámpás 1200-est ami 1500-ös szériamotorral volt szerelve, (50K-ért...tréler stb 60K lett a vége papírok minden nélkül.) kibelezve, ment mint az állat. Haverok kicsik féltettek mert, hogy ez nem szimulátor. Mondtam, hogy nem fogok nagyon rizikós dolgokat bevállalni. Elindultunk, és csodálkoztak, hogy milyen jól kezelem a kézit, érzem az autót, gázt, a technikákat, a kuplungot, a versenyváltást, és ha nem mondom, hogy szimulátoroztam és nem élőben nyomtam, nem jöttek volna rá.

    Talán 3x-ra mentünk vele, meghalt a gyújtásrotor, otthontól 6km-re nembaj, hazavontattak minket, volt alkatrész, megcsináltuk, stb...aztán jöttek ki ilyen pici hibák az igénybevétel miatt, de gépésztechnikusnak tanulunk, volt műhely, szerszámok, megcsináltuk.
    Nagyon nagy élményvolt, össze nem hasonlítható azzal az adrenalinnal amit egy kupaverseny ad, meg amit ez. Egyszerűen nem egy kategória, mert ez jobb volt.

    DE! Mindig ott volt a félelem, ha elkapnak, a gatyánkat kifizetjük büntetésre, vége a sulinak, (kötelező a T -kat jogsi, eltiltáskor ugrik a suli) haveromnak elveszik a jogsiját, nekem letiltják az épp készülőt. Aztán kirakták a suliból (kolesz... nem tárolhattuk ott) el kellett adni. A kísértés megvolt, levittük egy helyre, de egyszer kétszer még kimentünk vele. Utoljára a földúton a szántás mellett(!) elkaptak a rendőrök, én vezettem, azt hittem ennek annyi, mindennek vége. Megúsztam, nem részletkedek kaptam egy büntit (10K) de nem lettem feljelentve. Nagy mázlim volt.

    Közbe jogsit tettem éppen le, és az oktatónak nem azt mondtam, hogy szimulátoron tanultam, hanem, hogy a ladán. Semmi gondom nem volt az autó kezelésével, formalitásokat megtanultam, letettem a jogsit.

    Ezek után azt tudom mondani, ha nincs G25,még csak most készülnék a forgalmi vizsgára. Ha nincs G25 nem lett volna ekkora élvezet a lada, és még valami ami fontos: bármit tanultam a szimulátorban, azt 1az1be át tudtam vinni az életbe, gond nélkül, és huzamosabb ideig egyszerűen nem jössz ki 100K-ból sem se egy ladával, se bármilyen más játszósautóval, papírok nélkül SE! Papírokkal versenyekkel meg még 1 millából sem (egy hivatalos gépkönyv a ladára haveromnak volt 250K csak, hogy hivatalos legyen+ a kopóalkatrészek, fejlesztések stb, semmi pénz nem elég, ráadásul csak egyszer kell hibázni, nem is kell nagyot, és amit apránként felépítettél mind oda van, vagy nagyobb hibánál, nem megfelelő sokpénztkövetelő biztonsági rendszered nincs(kagylók, 5 pontos övek, bukócső, áramtalanító stb) akár az életed is... ez nem az a sport)

    kicsit hosszú lett :F :Y bocsi :) :B

    Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli

Új hozzászólás Aktív témák