Új hozzászólás Aktív témák

  • Rive

    veterán

    Namégegyszer, maszk dolgában.

    Konkrét tudományos tanulmányok ismertek, amik alapján helyes használat esetén még a száj elé tekert kendő is jelent valamennyi védelmet, kifele is, befele is. PONT.

    Mára már eléggé az a tudományos konszenzus, hogy a Covid19 fertőző már tünetmentes fertőzött esetén is, és ez jelentős mértékben hozzájárul a betegség terjedéséhez. További (nem megelőző: további) információ felbukkanásáig PONT.

    Mivel a tünetmentesek miatt nem tudni, ki fertőző és ki nem, indokolt lenne társaságban/utcán/tömegközlekedésben/munkahelyen mindenkinek valamilyen eszközzel folyamatosan eltakarni a száját. (Sajnos, nem csak tüsszentés, hanem pl. beszéd is fertőzhet.)

    A műtősmaszk vagy hasonló elvileg valamivel több védelmet jelent, kifele is, befele is mint egy DIY megoldás, de amatőr szinten több difit jelent a helyes használat.

    Amatőr szinten a tipikus használat (hanyagság) miatt minősített maszkok nem jelentenek jelentősen több védelmet, mint a műtősmaszk.

    Szelepes maszkok csak befele jelentenek védelmet, kifele nem.

    Orvosi szinten minősített maszkok lennének szükségesek, kiegészítve más védőfelszereléssel. Nem tudom, hogyan állnak az orvosok/kórházak, de amíg csehül, addig a magam részéről pofátlanságnak tartom minősített maszkok (pláne: szelepes változatban) civil használatát.

    /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

Új hozzászólás Aktív témák