Új hozzászólás Aktív témák

  • Ringman

    nagyúr

    Sinopharm-vakcina: egyre biztosabb, nem elég a két dózis sokaknál


    A kínai gyártmányú Sinopharm-vakcina esetében Szerbiában egyre jobban kirajzolódik, hogy sokaknál egyáltalán nem indítja be az antitest-termelést, mostanra pedig azt sejtik, hogy mely csoportok a leginkább érintettek. Valószínű, hogy idővel mindenkinél és más készítményeknél is szükség lehet egy ismétlőoltásra. Magyarországon már több mint félmillió ember kapott a legdrágábban beszerzett oltásból.

    Az elölt vírust tartalmazó - vagyis a legrégebbi és legelterjedtebb módszerrel készült - Sinopharmot déli szomszédunknál már az év eleje óta alkalmazzák, és ellenőrzik is a beadott szerek hatékonyságát. Marija Gnjatović, a Nukleáris Energetikai Intézet munkatársa a szerb közrádiónak (Szerbiai Rádió Televízió - RTS) arról beszélt, hogy a problémát kutatva egyre inkább látszik, hogy sokaknál lehet szükséges a harmadik dózis, mivel az antitestek fejlődése nem indul meg a koronavírus ellen. Bár pontos számot nem említett, hogy mekkora arányban okoz ez gondot, de azt közölte, hogy a 70 év feletti férfiaknál a leggyakoribb a jelenség, míg a többi csoportban ritkább. A 18-65 közötti generációban az oltás beadása után két héttel az esetek túlnyomó többségében beindul a termelődés.

    Gnjatović azt is elmondta, hogy általában 14 nappal a második dózis után rendben elindul az antitestek kifejlődése, de másoknál csak 4-5 héttel később.

Új hozzászólás Aktív témák