Új hozzászólás Aktív témák

  • Csatravi

    senior tag

    válasz DrDobos #92891 üzenetére

    "Azert, mert alapszabaly, barmit csinalsz a beteggel, akkor tedd, ha az esetleges szovodmenyeket es konplikaciokat el tudod latni. Ezt a Puskas kozepen nehezen tudom elkepzelni."

    Szerintem egy sima háziorvosi rendelő által nyújtott lehetőséget simán tudnák prezentálni. De szerintem annál jóval többet is.
    De lássuk egy nagy kórházi oltópont működését. Előre megjegyzem, hogy meghajlok előttük és ha kell kalapot is veszek hogy meg tudjam emelni. :R :R :R
    Kórház előtt vár a nép hogy bemehessenek. Csak megadott létszámot engednek be a portára állított katonák. Bent sorszámhúzás majd akkor éppen 7 ablaknál regisztráció. Akinek előre kitöltött papírja volt az a regisztrációnál az 2 perc alatt végzett. Mindenhol segítők állnak (eü és önkéntesek) akik rögtön irányítgatják az embert hogy a több oltópont közül melyik az övé és hova menjen. Oltópontnál újabb dolgozó aki papírt elveszi és informál, hogy néven szólítva lesz a behívás és hogy melyik ajtón kell bemenni.
    Oltópont, ~3x4m bruttó alapterületű helyiség 4 fővel. 1 katona 3 eü dolgozó. Katona és az egyik eü dolgozó írnokoskodik a doktor és asszisztencia olt. Pik-pak 2 perc és már lehet is húzni a csíkot kifelé. Kint a várótérben fél óra ücsörgés. Na ez az a pont ami nagyon aggályos volt. Mivel az oltás sokkal gyorsabban ment mint a várakozók cserélődése,
    pillanatok alatt akkora tömeg lett bent ami nagyon nagyon messze volt az ideálistól. Ez ott kiküszöbölhetetlen. A kis lég és alapterületű oltópont se nagyon ideális ha egy nap 400-500 ember is megfordul benne.
    Ezzel szemben egy sportcsarnokban minden aggályos dolog kiküszöbölhető lenne és az oltások mennyiségét is a sokszorosára lehetne felpörgetni.
    Felénk is fel lett ajánlva a sportcsarnok (mint sok más helyen) . Kaptak volna kellő számú eü személyzetet, segítséget mindent ami kell. Minden mehetett volna ahogy az a nagykönyvben le van írva. Nem kellett a köpcösnek. Még akkor sem ha egy a zászló....

Új hozzászólás Aktív témák