Új hozzászólás Aktív témák

  • atomchicken

    tag

    Sziasztok,

    Korábban igazoltan átestem a COVID fertőzésen, ezért szeretnék csináltatni egy antitest vizsgálatot, hogy, ha szerencsém van, akkor a védettségi igazolást 4 hónapra megkapjam.
    Sajnos vagy nem sajnos valószínűleg, koromból adódóan, az utolsók között leszek, aki meg fogja kapni az oltást. 4 hónap múlva már talán rám is rám fog kerülni a sor.

    Ahogy nézem többféle antitest vizsgálat létezik, van a spike (tüske) fehérjére specifikus IgG antitest vizsgálat, ami kimutatná a fertőzés után létrejövő antitestek mellett az oltóanyag következtében megjelenő ellenanyagokat is. Illetve van a kvantitatív IgG antitest vizsgálat, ami nem a tüskefehérje (spike protein) elleni ellenanyagot méri, hanem a vírus specifikus nukleokapszid elleni ellenanyagokat. (Esetleg van más is, amibe nem futottam bele a neten?)

    A kérdésem hozzátok az lenne, hogy van jelentősége, hogy az én helyzetemben melyikre megyek és melyik laborba? Melyik mutatná ki nagyobb valószínűséggel az antitesteket? Van jelentősége, hogy a nap melyik napszakában veszik le a mintát, illetve étkezés vagy bármi más befolyásolhatja a teszt eredményét?

    A pozitív PCR tesztem pont 6 hónapja volt. 39 fokos lázzal, durva fejfájással, fejzúgással és hasmenéssel feküdtem otthon 2 napon át, majd még jó pár napig nagyon gyenge voltam, de már nem voltam ágyhoz kötve, ha ez számít valamit...

    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák