Új hozzászólás Aktív témák

  • Lauda

    félisten

    Jóri András szerint, mivel a koronavírus elleni védőoltás kérése szabad döntés, ezen a ponton már az is kérdéses, lehet-e védett tulajdonság az oltottság.
    Ám még ha az oltottságot »egyéb helyzetként« értelmeznénk is, a diszkrimináció akkor is csak abban az esetben valósulhat meg, ha a különbségtétel észszerűtlen. Itt lényeges, hogy azon »egyes korlátozó intézkedések« tartalma pontosan mi, amik alól az oltási igazolvány felmentést ad majd
    – mutatott rá.
    Ha ezek a felmentések észszerűek, vagyis az oltottak (például a betegségen igazoltan átesett személyek) és a nem oltottak közötti megkülönböztetés igazolható, akkor nem lehet diszkriminációról beszélni.
    A volt adatvédelmi biztos álláspontja szerint a védettségi igazolvány – noha annak bevezetése következtében valóban eltérő helyzetbe kerülnek majd az oltott és nem oltott állampolgárok – nem szükségszerűen vezet hátrányos megkülönböztetéshez.
    Ennek oka, hogy a csoporthoz tartozás adott esetben választás kérdése, a csoportok közötti különbségtétel – az egyes intézkedések alóli mentesítés – pedig várhatóan észszerű lesz
    – véli Jóri András. [link]

Új hozzászólás Aktív témák