Új hozzászólás Aktív témák

  • Peat;)

    veterán

    válasz Asbee #76424 üzenetére

    Oké hogy elcseszte a kormány a támogatásokat, ez nem újdonság, pláne hogy közben erre arra milliárdok mennek el. De biztos hogy a korlátozások okozzák sok vállalkozás helyzetét, a korlátozás vágja haza a vállalkozásokat?

    Azt is látni kell hogy mely ágazatok milyen szinten érintettek ebben, a turizmus eltűnése miatt pl a Budapesti étteremforgalom zárások nélkül sem lenne egészséges és a vállalkozásoknak más irányba kell orientálódni, vagy kivárni. Aki eddig a külföldi turizmusra épített ott tökmindegy hogy van e korlátozás vagy sem. Illetve a külföldiekre épített turisztikai cégeknek is lőttek, belföldi zárástól függetlenül, egy hotel hiába nyitna ki belvárosban most.

    Vannak akik kifejezetten jól jöttek ki a dologból és új piaci lehetőségek nyíltak, szállítmányozás terén.

    A kiskereskedelemnek nem jött jól, de a bejáratott boltok ugyanúgy teli vannak, hiszen erre korlát nincs.

    Van persze a belföldi szállodaipar és wellness..de itt álljunk is meg. Amikor a befizetett spanyol nyaralásomat a tengertől 200m-re lévő 4 csillagos szállodából visszakapom zokszó nélkül és látom hogy a balatonnál ugyanez az összeg fele annyi időre elég és csak félpanzióra..van itt nekünk ez a nagyon "okos" szép kártya találmány amivel teljesen eltorzult és beteges árak vannak. Idén is be fogja szedni a kiesett bevételt a legtöbb wellness, szálloda, hiszen a pénz felgyülemlik a szép kártyán az ember el akarja költeni. Megoldják...tapasztaltam tavaly, idén is fogom, ez van.

    Az én körzetemben az éttermekre ugyanúgy szükség van elvitelre. Az árak persze nem csökkentek miközben a pincéreket kirúgták és azok az éttermek amelyeknek nem csökkent a forgalma a tulaj *urva jól jár.

    A kisebb vállalkozások, szerelés, építőipar is jól jött ki a dologból, többen újíttatnak fel és már a covid előtt is a gátlástalan árazás és munkaminőség jellemezte ezt a szektort...nem mondhatnám hogy az ügyfél lelki nyugalmára figyelemmel lennének, szerintem mindenki továbbképezte magát az elmúlt években ilyen olyan szerelővé privátban ebben az országban.

    Összefoglalva a mostani intézkedések megszüntetésével én nem látom a teret arra hogy meglóduljon a covid miatt nehéz helyzetbe sodort vállalkozások helyzete. Mert a covid gazdasági hatás nem egyenlő a korlátozások okozta gazdasági hatással. Nálunk azért nem olyan durvák a korlátozások, a cégek is tojnak rá, nekem is be kell mennem hiába tudom végezni a munkám 100%-ban itthonról.

    Egyszerűen nem értem mire gondoltok akkor amikor a korlátozásokra rányomjátok a gazdasági sokkhatást. Inkább gyorsabb és egyéni szinten igényelhető támogatási formára lett volna szükség, lsd pincér. Az átmeneti támogatásokba viszont hiába mennénk bele, nem érdemes, szerintem ebben egyetértünk.

    Sok tragédia van most pénzügyileg egyéni és céges szinten, de ezek véleményem szerint nem a korlátozások váltották ki arányaiban jelentősen, hanem maga a világhelyzet.

Új hozzászólás Aktív témák