Új hozzászólás Aktív témák

  • [CS]Blade2

    addikt

    válasz t72killer #75619 üzenetére

    Viszont ez nem jelenti, hogy hatástalan a vakcina, „ugyanis az immunválasz és az immunrendszer jóval összetettebb”.
    Ezért aztán mindenképpen érdemes oltatni, hiszen a kórházba kerüléstől és súlyos betegségtől minden bizonnyal megvéd majd így is a vakcina.
    Ráadásul a vakcinagyártók folyamatosan fejlesztik a vakcinakomponenst, hozzáigazítva az újabb, működésében jelentős eltérést mutató vírusvariánsokhoz.

    mRNS-en mit lehet fejleszteni? Az összesen 1db mRNS. Ki lehet cserélni vagy berakni mellé egy afrikai mutáns verzióéval megegyező utasítást, hogy a szervezet olyan fehérjét vagy olyat is állítson elő :F

    Ha nem fog működni a meglevő, akkor vajon akik már kaptak belőle, azok mikor kaphatnak 2.0-s verziót? Egyáltalán lehet-e majd össze vissza adogatni, hogy a brit sz*r volt, nesze itt van egy mRNS-es, hopp, az meg elavult, itt van egy javított, ezt is belép b...uk?

    Más: Saját tapasztalatok, hogy akkor ilyen is legyen:
    Rokonságban senki sem volt tesztelve, senkinek nem volt semmi tünete.
    Munkahelyen, kb 600 ember: Központban 1 ember került lélegeztetőre, később meghalt. 1 kollégának ment el a szaglása, már rendben van, 1 kollégának a sürgősségin dolgozó felesége volt pozitívra tesztelve, aszem heti 2x tesztelték a kórházban, és úgy derült ki. Karanténban sem a férje, sem a 3 lányuk nem kapták el, de csak a férje volt tesztelve, csak úgy jöhetett vissza dolgozni.
    Közvetlen kollégák, férj és feleség, 2 gyerekükből az egyik pozitív lett. Amig karanténban voltak, ők nem kapták el a 10 nap alatt, tesztelték őket, hogy visszajöhessenek dolgozni. Egy másik telephelyen 2 fiatal csaj lett pozitív irodán. Az egyik lázas volt 2 napig, a másiknál csak úgy derült ki, hogy tesztelték őket, mert a lázast melóból vitték haza, hogy szarul van, és mindenkit teszteltek, aki aznap bent volt, onnan lett meg a másik.
    3000 fős Község-ben lakunk: Nem tudok covid halottról, egy 40-50 közötti villanyszerelő volt kórházban sokáig, sokat fogyott. Ezen kívül karanténos papírokba lehet belefutni. Legtöbbször 1 és 5db között. (ebből volt aki kamionozik, akkor a házidoki fiáék, olyanok, akik üzlet vagy munka miatt járnak külföldre)
    Ezen kívül, az ismerősök ismerősei köréből tudok rengeteg esetet, amit már 1x írtam, hogy iskolás gyerek kapta el, és vele voltak otthon a szülők.
    1 halott, 6 fertőzött (ebből 1 súlyos, 6 gyógyult)

    Vagy van itt egy jó folt, és a környezetembe minimálisan lett behordva, marha nagy szerencsénk van, nem tudom, de
    ezek alapján a család és én úgy számolunk, hogy valószínűbb, hogy még nem találkoztunk a vírussal, mint, hogy már elkaptuk és megúsztuk tünetmentesen.
    Pedig sokat járunk kórházba, anyámat most műtötték is, és 3-an végig dolgozunk, egyedül bátyámnak volt egy 2 hónapos leállása az első hullámban. Bátyám, anyám, és bátyám barátnője ráadásul busszal jár dolgozni, és korábbi tapasztalataim szerint pl. influenzát, ha el akarod kapni, akkor egy tömött busz, láthatóan több beteg emberrel, tuti bukta. Intézkedéseket mind betartjuk, de azon felül semmi extra. Szóval nem csinálunk olyat, hogy hazajövet minden ruha le, kilincs fertőtlenítése minden fogdosás után, meg ilyen extra dolgok.

Új hozzászólás Aktív témák