Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz Kékes525 #73702 üzenetére

    Az oltas az csak egy resze a dolognak.

    Nincs ra bizonyitek, hogy a nalunk (Nemetorszag) bezart boltok a virus elsodleges fertozesi forrasai lettek volna. A vita nelkuli tovabbi zarvatartas badarsag. Azok, akik emiatt tonkremennek, nem szamitanak a politikanak meg a tarsadalomnak sem.

    Az egyre vadabb korlatozasi otletek, pl. a 15 km-es lakhelyelhagyas mar annyira mesteri szinten atgondolatlan, hogy az faj. Az ujsagokban sorra jelennek meg a cikkek a viccesebbnel viccesebb amoboid formaju lehetseges utazasi korzetekrol.

    Kb. 9 honappal a virus megjelenese utan az idoseknek probaltak volna FFP2 maszkot adni, ami tenyleg jo otlet, de vicc szintre emelkedett a megvalositas, mert a patikaknak adtak ki a feladatot, az arra jogosultaknak be kellett menni a gyogyszertarba, feleslegesen. Ahelyett, hogy egyszeruen postai csomagban kikuldik a lakcimre.

    Az oltas az csak hab a tortan, most probalnak postai leveleket kuldozgetni az idoseknek, hogy ertesitsek oket az oltasi lehetosegrol. Random oltanak azt akit ernek. Nem tartjak be az oltasi sorrendet, Gruppe 3-ba tartozokat oltottak mar egy hettel ezelott is. Nincs mukodo weboldal ahol legalabb bejelentkezhetnek es majd ha egyszer ram jut a sor, akkor tudnanak ertesiteni. A rizikocsoportosok nem mind 80 eves tatak es mamak internet nelkul. Meg azoknak is van gyereke, unokaja, aki tud nekik segiteni.

    Engem ezek a dolgok sok massal sajnos mind kiabranditanak es erdektelenne tesznek. Es mi van azokkal, akiket meg ennyire sem erdekel ez a virus?

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák