Új hozzászólás Aktív témák

  • #86564352

    törölt tag

    Nem szeretem, amikor a kínai diktatúra a hatékony járványkezelés címlaplánya. Új-Zéland és Ausztrália mutatják demokráciában is működhet a hatékony kontaktkutatás és tesztelés, Level 1-2-3 lockdown szükség esetén, van időben reagálás, jobb szervezettség és legfőképpen normális kommunikáció.

    Sydney-ben most volt egy kisebb karácsonyi-újévi outbreak, talán napi 10-20 új eset, két hét kétszáz összesnél meghozták a döntéseket bevezették a maszkot, csökkentették a krikett meccs nézőszámot, adott városrész célzott lockdown és a konkrét tájékoztatás ha "ez a bolt, étterem neve" helyen voltál azonnal izoláció, tesztelés ami check-in megoldások alapján is utolérhető a kontakt. Victoria állam Covid honlapja se olyan fapados és a miniszter kommunikációja sem olyan bullshit, mint... inkább nem akarok példát mondani hol. :D Ott a házi karantén se olyan, hogy a + ember lakótársát nem tesztelik és mehet bárhova nyugodtan, ha szükséges akár külön szállodákban elhelyezik a pozitívokat. Két hét community transmission nélkül újra lazítás lesz és nem kell folyamatos hard lockdown, ahogy Európában.

    Alacsony esetszámnál még működik a célzott kezelés, ha van hozzá akarat. Új-Zélandon voltak esetek, hogy egy szemetes fogantyújára, egy lift gombjaira visszavezették és megtalálták ki járkált ott és el tudták folytani időben. Cserébe lehetett maszk nélkül rögbi meccsre menni és újévi buliba. Lehetséges majd télen Ausztráliában és Új-Zélandon is berobban a vírus, nem tudjuk, bármi lehet, viszont az biztos a hozzáállás, hatékonyság egészen más és annyi előnyük van a mostani jó járványkezeléssel időt nyertek és így télre már be fogják tudni oltani az emberek nagy részét? Az is biztos innen olvasva a távoli mesebeli országok jó híreit és módszereket biztosan a jó hírekre vagyok fogékony, pedig biztos van ott is elkúrás, csak hát a nagyságrend nem mindegy.

Új hozzászólás Aktív témák