Új hozzászólás Aktív témák

  • forumpista

    tag

    válasz Alex91 #72083 üzenetére

    Ne haragudj, de ennek semmi értelme.

    Először is, ha az állam azt akarja hogy legyen mindenki beoltott akkor tegye kötelezővé. Erre megvan minden joga és felhatalmazása, és ezért (is) tartjuk.
    Ha nem teszi, akkor viszont nem szankcionálhat azért, mert az emberek nem tettek meg valamit, ami nem kötelező.

    Másodszor, ehhez viszont legyen mindenki számára ingyen bármikor hozzáférhető vakcina, enélkül ugye alapból is értelmetlen bármit elvárni, hisz ha valami fizikailag nem lehetséges, akkor azt a jogszabályok sem tudják felülírni (bármennyire is szeretnék bizonyos politikusok).

    És végül, nagyon nem szeretnéd te azt, hogy az állami eü feltételei közé bekerüljön egy olyan mondat hogy aki nincs beoltva azt nem látjuk el (vagy fizetheti maga), mert ezt nagyon könnyű ám bővíteni. Aztán lenne nagy meglepetés amikor téged vagy a szüleidet nem látnák el, mert közölnék hogy a betegséged oka elhízás, alkoholizmus, dohányzás és minek ettél ennyit, minek ittál annyit, minek dohányoztál stb, foglalod itt a helyett az egészséges emberek elől...
    (csak viszonyításképp, a fentiek miatt hal meg az évi 130 ezer magyarból kb. a fele idő előtt, tehát ez semmivel sem kisebb probléma mint a covid 10 ezer halottja).

Új hozzászólás Aktív témák