Új hozzászólás Aktív témák

  • Floyd80

    addikt

    Orosz tesztelő: a DW tudósítója részt vesz az orosz Szputnyik V vakcinakísérletben, az első szuri után szarul volt egy-két napig, a második után nem nagyon, bár nem tudja, hogy a tényleges oltást vagy placebót kapott másodszorra.

    Second jab: Taking part in Russian Sputnik V vaccine trial | Europe| News and current affairs from around the continent | DW | 29.12.2020

    December 17-én Vlagyimir Putyin orosz elnök az év végi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a 60 év feletti emberek még nem jogosultak oltásra. Ennek ellenére az egészségügyi szakemberek azt mondták nekem, hogy 60 év felettiek is részt vesznek a Sputnik V trialban. Megkérdeztem Alekszandr Mjasnikovot, a moszkvai Zhadkevich kórház főorvosát - ahol kaptam az oltásomat - miért indított Oroszország tömeges oltási programot, ha az oltási kísérletek még mindig folyamatban vannak.

    Mjasnikov nem adott egyértelmű választ a kérdésemre. Mégis azt mondta, hogy az idős embereket, a terhes nőket és a krónikus betegségekben, például a cukorbetegségben szenvedő személyeket - akik közül néhányan önként vesznek részt a vakcinakísérletekben - beoltják a harmadik próbafázis befejezése után.

    Miután megkaptam az első Sputnik V adagomat, digitális naplót vezettem a Check COVID-19 alkalmazásomban, a kórház megbízásából. Nem tudom megmondani, hogy valaki ellenőrizte-e, hogy rögzítettem a tapasztalataimat. Egyik orvos sem hívott, hogy megkérdezze, hogy érzem magam, annak ellenére, hogy a trial megállapodás kifejezetten kimondja, hogy ilyen ellenőrzések lehetségesek.

    ...hét órával az első adagom után a hőmérsékletem 38,6 Celsius fokig emelkedett. A "próbaeredmények" Telegram messenger csoportjába tartozó teszt résztvevői - amelynek 4000 tagja volt a vizsgálat három hetében - mindkét oltás után rossz közérzetről számoltak be. Ezért arra számítottam, hogy rosszul érzem magam a második oltás után. Ezúttal azonban jól voltam. Az oltási próba naplómban rögzítettem, hogy semmilyen mellékhatást nem érzek. Három hét múlva megkapom a COVID-19 antitest tesztet. A moszkvai Gamaleya Epidemiológiai és Mikrobiológiai Kutatóintézet oltóanyag-fejlesztői szerint a test immunválasza az oltás után 42 nappal lesz a legerősebb.

    Első rész:

    Taking a trial shot of Russia′s Sputnik V COVID-19 vaccine | Coronavirus and Covid-19 - latest news about COVID-19 | DW | 03.12.2020

    Néhányan elmondták, hogy az injekció beadásától számított 24 órán belül izomfájdalmat és lázat tapasztaltak. Munkám után este fejfájásom támadt és remegni kezdtem, szédültem. Először arra gondoltam, hogy talán elképzeltem a dolgokat, miután elolvastam az összes lehetséges mellékhatást. De akkor nem volt kétséges, hogy a testem reagál, amikor a hőmérsékletem 38,6 fokra emelkedett. Fájni kezdett mindenem, kellemetlen volt, de örültem, mert ez azt jelentette, hogy az oltást kaptam és nem placebót. Vettem egy kis paracetamolt, rögzítettem a tüneteket az alkalmazásban és lefeküdtem. Másnap a hőmérsékletem 37 ° C-ra csökkent. Egy nappal később már semmilyen tünetem nem volt. Három hét múlva elkészítem a következő felvételt. Az antitestek nyilvánvalóan az első injekció beadása után 42 nappal kezdenek kialakulni. Az azonban még várat magára, hogy képesek lesznek-e valóban megakadályozni a COVID-19-et.

    "Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

Új hozzászólás Aktív témák