Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz lacafaca #70924 üzenetére

    kösz. amúgy gondolkodtam azon, amit múltkor írtál, miszerint ez egy fingilingi járvány, nem is járvány. és szerintem tévedsz (mint oly sok mindenben :DDD).

    van 80m hivatalos fertőzött, ami a lakosság 1%-a, de tudjuk, hogy nagyon sokan nincsenek benne ebben, akik elkapták. hogy mennyien, azt nem tudjuk, eddig is hasunkra ütöttünk, de szerintem egy 5x-os szorzó azért csak tán nem túlzás. az már 5%.

    ha megnézed, ez eléggé szinkronban van ilyen-olyan országos felmérésekkel. van, ahol akár 20-30% is megvan, máshol meg kevesebb. minden járvány ilyen, nem kapja el mindenki, se minden második ember -- a korona ennyire nem fertőző. attól még szép lassan halad, és ha senki sem oltatna, minden évben elkapna 5%-ot (azért márciusra több lesz az annál, az egy év, ráadásul tavaly márciusban még alig teszteltek a világon).

    azt is látnod kell itt a topikban is, hogy eléggé pofánb.sz embereket. csak azokat nézd mondjuk, akik régebb óta itt fórumoznak, mert az csalóka lehet, hogy most esik be valaki, hogy "na, elkaptam, ez és ez történt". de a régi fórumozók egy valamilyen sokaság (tudom, nem vagy jóban a statisztikával, csak figyelj :DDD), nem alacsony szórású, de kézenfekvő, hogy ha már itt vagyunk, belőlük induljunk ki.

    aztán az van, hogy szép lassan eléri őket is, láthatod. és a tapasztalat nem az, hogy két nap nátha és csá, kivéve pár roppant szerencsétlen usert, akik egy a millióból. az az oltás. itt az arányok alsó hangon tízezerszer rosszabbak, de inkább százezerszer.

    ez meg is válaszol egyébként kb. bármilyen kérdést vakcinailag is :DDD

    bocs... :B ;)

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák