Új hozzászólás Aktív témák

  • Rive

    veterán

    válasz kw3v865 #7043 üzenetére

    De. Az eddigi statisztikák pont arra világítanak rá, hogy már a lakosság csak kis töredékét érintő korlátozott terjedés esetén is tömeges, kezelhetetlen az intenzív ellátásra szorulók száma: és ez különösen a hosszú gyógyulási idő miatt durva.

    A kínaiak 80k esetet ismernek be. Legyen a valós esetszám ennek tízszerese (reálisan max. ~ kétszeres). 800k eset az még mindig az érintett népesség ~ öt (!!!) százaléka.

    De próbálhatsz az olasz adatokból is számolni. Ott már majd' két hete nem kerül intenzívre olyan, akinek ne lenne esélye gyógyulásra (azaz háttérbetegség, idős kor, gyenge egészségi állapot lényegében halálos ítélet, ha kórházba kerül az illető). Ennek ellenére a legsúlyosabban érintett területeken tele a kórház, tele az összes intenzív ágy, és nem látszik a vége - pedig az érintett területek lakosságra vetítve majd' elhanyagolható még most is az esetek aránya.

    Kikereshetném csak Vuhan vagy csak Lombardia adatait, de igazából minek. Az arányok ~ hasonlóak. A betegek aránya lényegében minimális, de mindkét terület ettől függetlenül úgy beleállta a földbe, mintha Hollywood rendezte volna.

    /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

Új hozzászólás Aktív témák