Új hozzászólás Aktív témák

  • forumpista

    tag

    válasz viharhozo #67493 üzenetére

    Pl.:
    https://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/24947/Szajmaszkok-pro-es-kontra
    "A WHO (az ENSZ egészségügyi világszervezete), illetve hazánkban a Magyar Vöröskereszt és az országos tisztifőorvos is azt hangsúlyozza, hogy a szájmaszk viselése egészséges emberek esetében nem hatékony védekezési forma, ezért nem ösztönzik arra a lakosságot, hogy minél nagyobb arányban hordják azt."
    Megjelenés: 2020.04.15 05:08

    A cikken belül van egy link ami átvisz a WHO dokumentumára, de azt azóta már updatelték (2020. dec), szóval az amit áprilisban a WHO oldalán olvashattál meg most az nem egyezik.

    Vagy:
    https://koronavirus.gov.hu/cikkek/amit-szajmaszk-viseleserol-tudni-kell
    "Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) álláspontja szerint, az egészséges embereknek nem kell szájmaszkot viselniük, a szájmaszk elsősorban azoknak javasolt, akiknek légúti tünetei vannak (pl. köhögnek, tüsszögnek). Nekik azért javasolt a szájmaszk, hogy ne fertőzzenek meg másokat."
    2020. március 27

    És egy archivált who-s link (ez egy pdf fájl)
    2020-apr-6:

    "There is limited evidence that wearing a medical mask by healthy individuals in the households or among contacts of a sick patient, or among attendees of mass gatherings may be beneficial as a preventive measure.14-23 However, there is currently no evidence that wearing a mask (whether medical or other types)by healthy persons in the wider community setting, including universal community masking, can prevent them from infection with respiratory viruses, including COVID-19."
    Medical masks should be reserved for health care workers.The use of medical masks in the community may create a false sense of security, with neglect of other essential measures, such as hand hygiene practices and physical distancing, and may lead to touching the face under the masks and under the eyes, result in unnecessary costs... (blablabla)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák