Új hozzászólás Aktív témák

  • updog

    senior tag

    Nehéz erre a moratórium dologra polkorrektül reagálni, azért megpróbálok. Előrevetítem, szerintem most kifejezetten nem szabad senkit az út szélén hagyni (na nem mindenkit a saját két szép szeméért, hanem a közösség érdekében). De kicsit túlzásnak érzem a bejelentéseket (lehet hogy azok is voltak, várjuk meg a közlönyt). És azt is, hogy rögtön kvázi éves távú döntéseket hoztak.

    Pár hétnyi visszaesésről van szó (sőt, az elején még csak a növekedés csökkenéséről volt), és máris egy jelentős embertömeg pánikol (csak számszerűen nézve többé-kevésbé persze megalapozottan), mert az egyik napról a másikra élés közepébe ajtóstól rontott a mostani helyzet.

    De most vírus van, gazdasági válság van, ilyenkor nem szabad az okokat feszegetni. "Békeidőben" meg persze senkit nem érdekel.. De mikor lehet erről beszélni?

    Nemhogy a gyakran emlegetett hathavi tartalék (amit úgy kell érteni, hogy ha minden bevétel kiesik, akkor is minden kiadást, inkl. kaja, rezsi, hitelek, tudjon fizetni az ember) nincs sokaknak, hanem két hét után olyan szintű sírásokat olvasok néhány helyen, hogy egyszerre vagyok mérhetetlenül dühös és szomorú. És akkor jönnek a reakciók, hogy "te Magyarországon élsz?" mintha itthon ez lehetetlen, sőt tilos lenne.

    A kiszámoló blogon volt emlegetve, hogy hagyni kéne az embereket elmenni a falig, hogy ott koppanjanak egy nagyot, és hátha észhez térnek. Úgy néz ki, ehelyett ismét meg lett simogatva a fejecskénk, és átirányítottak egy kicsit hosszabb folyosó felé, aminek a végén még keményebb betonból van a fal.

    A vállalkozásokat kicsit más tésztának tartom, bár valahol itt is érvényesnek kellene lennie, hogy ha 1-2 hónap kiesésbe belerokkan, akkor miért csinálják... de itt nem csak a saját dolgaiért felelős, hanem az alkalmazottakért is. Ugye a bajban ismerszik meg a jóbarát, gondolom ez igaz lehetne a munkáltatókra is, akik közül sokan csúnyán leszerepelnek most, vagy hamarosan le fognak.

    Mindenesetre kíváncsi leszek a végleges szövegezésre. És jó egészséget, kitartást mindenkinek!

    [ Szerkesztve ]

    "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Új hozzászólás Aktív témák