Új hozzászólás Aktív témák

  • Floyd80

    addikt

    válasz Ricardo #43979 üzenetére

    A labdarúgás érthető, erősebb, gyorsabb játékosokra van szükség a rengeteg meccshez, mások az igények, elvárások, úszás, futás szintén fejlődött, de ott az eszköztár (pálya, ruházat) fejlődött jobban, mint az egyén. Vagy itt van az új golfsztár, aki rájött, hogy több izommal sikeresebb lehet, de a teniszezők erőnlétét is idevehetjük, igen, van sok sportág, ami teljesen megváltozott.

    Boksz terén viszont el vagy tévedve, ha arra célzol, hogy a mostani bokszolók erősebbek, ügyesebbek, gyorsabbak. Hiába változtak valamelyest az edzésmódszerek (cryokamra, cardio stb.), de ezek a fizikai felkészítés fejlődései, amelyek elsősorban jobb kontrollt adnak manapság, jobban ismerik a sportoló határait, de hiába termelnek ki gyúrógépeket, az egyéb készségek sokkal inkább számítanak. Hiába emelsz kétszázat és állsz ki kockás hassal, ha közben 25x megüt egy "dagadt", de gyors kezű fickó, aki lehet, hogy dagadt, de ugyanúgy végigbokszol 12 menetet, mert nem futóversenyre készítik fel, hanem, hogy adjon és elbírja amit kap. De ez inkább nehézsúlyra igaz, kisebb súlyokban azért adnak a megjelenésre, de semmit nem számít.

    A 15 menetet csak azért mondtam, hogy azok a legények is fel voltak készítve arra a 15 menetre, nem "vívni" készítették fel őket, hanem hogy ledózerólja a másikat. És akkor is megvoltak már a praktikák, hogy ehhez milyen erőnlét elegendő, nem változott semmi.

    Egy mostani bokszoló nem lesz erősebb, mint egy 30-40 évvel ezelőtti, a mostani edzők sem találták fel a a spanyol viaszt, sőt másolják a régieket, senki nem szerez ütésállóságot, nem üt erősebben, nem lesznek jobb reflexei, egyensúlya, nem lesz gyorsabb, nem tud többet ütni menetenként, mert van cardio stb, alapjaiban ugyanúgy készülnek évtizedek óta és ugyanazokra a készségekre van szükség. Az, hogy a szovjet-német iskolával bejött a kettős fedezék, egy amcsi vagy mexikói tréner nem fogja erre tanítani a bokszolóit, mert a nézők, tv nem szeretik.

    Egy 60-70-es évekbeli TOP bunyós jó eséllyel ugyanolyan jó lenne a mostani mezőnyben is. Vagy ha most születne még jobb lenne, a mostani sztár meg kikapna a 60-es évekbeli önmagától? :)

    Ha ekkora a fejlődés, hogy lehet, hogy Foreman 20 évvel visszavonulása után világbajnok lett? Hopkins közel 26 évig volt versenyképes, hogy bírta akkor a fiatalokkal? James Toney jóval pályafutása csúcsa után kövéren végigverte a fél nehézsúlyt, sokkal fiatalabbakat.

    Sorry az offért. :)

    "Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

Új hozzászólás Aktív témák