Új hozzászólás Aktív témák

  • atomchicken

    tag

    Sziasztok,

    Eddig csak külső megfigyelő voltam az egész covid járványban, de nagyon úgy tűnik, hogy sikerült nekem is elkapni és a magyar egészségügyben újra nagyott kellett csalódnom.
    Én úgy gondoltam, hogy a tesztelés meg a kontaktkutatás a valóságban jól működik és a vírus terjedését még csírájában sikerül a hatóságnak elfolytani, de ehhez képest amit tapasztalok az tragikus.

    Múlthét hétfő este jelent meg az első tünetem, kedden még csak hőemelkedésem volt, de szerdára nagyon szarul lettem, így a háziorvosom elrendelte a hivatalos tesztelést. Az igért 24 óra helyett, csak pénteken (48 óra) sikerült levenni a mintát. Ezzel még nem is lenne gond, de eredmény a mai napig nincs!!! :W Több, mint 4 nap telt el a mintavétel óta és több, mint 6 a teszt megrendelése után.
    Természetesen a velem egy háztartásban előkkel eddig senki se foglalkozott, oda mehetnek ahova akarnak, ha munkájuk nem engedné meg a home office-t, akkor vagy járnának potenciális fertőzőként dolgozni vagy ülnének otthon 0 ft-ért, mert táppénz az gondolom nem lenne nekik... Még szerencse, hogy vannak olyan felelősségteljesek, hogy nem mennek sehova.
    Tüneteim megjelenése előtt 3nappal egy nagyobb társasággal találkoztam, természetesen velük se foglalkozik senki, de lassan felesleges is lesz, mert ha el is kapta volna ott valaki és tünetmentes, akkor lassan Ő is túl lesz rajta.

    Én annak ellenére, hogy nincs eredmény kb 95% esélyt adok, hogy COVID fertőzött vagyok, a papírforma tüneteket mintha rólam formázták volna...

    Mi értelme így az egész tesztelésnek és kontaktkutatásnak? Mire tudna valamit tenni a hatóság az már édes késő...

    A fentebbi kis szösszenetet ignoráljátok nyugodtan, csak kicsit össze kellett foglalnom, hogy mi van velem mielőtt a következő kérdéseim felteszem.
    A kérdésem egyszerű: mégis mikor szabadulhatok?
    Az 5.sz melléklet alapján:
    "Otthonában vagy szociális intézményben elkülönített beteg/fertőzött izolációjának
    megszüntetési kritériuma
    A beteg legalább 3 napja láztalan, légúti tünetei megszűntek, és a tünetek kezdete után legalább
    10 nap eltelt, gyógyultnak nyilvánítandó. Tünetmentes fertőzöttek izolációját a fertőzés
    igazolása utáni 10. napon lehet feloldani."

    Nekem a 10. nap csütörtökön lejár, tüneteim vasárnap óta nincsenek, hétfőn munkába is visszaálltam (home office). Nem hazudok sokat ha azt mondom, hogy teljesen rendbe jöttem, de se eredményem, se hatóságilag elrendelt karanténom, semmim sincs.
    Nagyon bízom benne, hogy ha pozitív lesz a teszt, akkor a karantén elrendelésről szóló nyilatkozatot és a feloldásról szóló nyilatkozatot nem postán küldik? Ugye nem (van ügyfélkapum)??? Egyáltalán meg kell várni ezt a sorrendet (karantén, karantén feloldó határozat)? Vagy a háziorvosom jelezheti, hogy felesleges elrendelni a karantént és minden határozat nélkül visszaállhatok a normális életbe?
    Ha negatív lesz a tesztem, emire kicsi az esély, akkor a háziorvosom tájékoztatása alapján meg kell várni a 2. negatív tesztet. Ha kell a második teszt és addig én nem szabadulhatok, akkor az azt jelenti, hogy még jövőhéten is itthon fogok ülni. Ezt nem lehet valahogy kihagyni,ha ugyis letelt a 10 nap, ami a zárlat feloldásának feltétele és nem mellesleg tünetmetes is vagyok jó ideje?

    Csak offba kérdezem meg: Hol van az törvénybe foglalva, hogy, amíg nincs meg a hatóságilag elrendelt teszt eredménye ( vagyis 2db teszt eredménye), addig nem hagyhatom el a lakást? Kerestem, de nem találtam.

    Köszi

Új hozzászólás Aktív témák