Új hozzászólás Aktív témák

  • Rive

    veterán

    válasz ubyegon2 #38941 üzenetére

    Az a 600000 tödőgyuszi és ezzel párhuzamosan a 400000 halott sokakat megrémiszthetett.

    Mivel szemmel láthatóan ez a fél év nem volt elégséges, hogy megemészd a kora tavaszi nyájimmun-süketelések kivitelezhetetlenségét bemutató egyszerű, csak szimpla százalékszámítást igénylő legrosszabb esetre vonatkozó számokat, csak szólnék, hogy a 600k tüdőgyuszi már nem aktuális.

    Az egyre nagyobb számban felbukkanó újrafertőződésekkel a nyájimmunitás (természetes) elérhetősége mostanra egyre valószerűtlenebb, tehát immáron az az alapeset, hogy 60% helyett a következő években ~ mindenki elkapja majd: ez Magyarország esetén legrosszabb esetben ~ egymilllió súlyos esetet (tüdőgyuszi csak az alap, mint azt a május utáni ismeretbővülés után már tudjuk) jelent.

    Illetve, mivel mostanra már olyan újrafertőződés is ismert, ahol a második menet kifejezetten súlyosabb (!) volt, mint az első, az alap várakozás a szerzett részleges immunitás kedvező hatásáról nem feltétlenül áll meg => az az egymillió, mint felső határ akár még növekedhet is.

    Ja, és ajánlom figyelmedbe #31440-et.
    Remélem, az ott feltett kérdés megválaszolásához szükséges mennyiségű és elképesztő bonyolultságú matek még nem lesz túl megerőltető.

    [ Szerkesztve ]

    /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

Új hozzászólás Aktív témák