Új hozzászólás Aktív témák

  • pjen

    félisten

    Hat kínai bányásznak is a napjainkban terjedő koronavírushoz hasonló tünetei voltak még 2012-ben. Közülük hárman később meghaltak, szövetmintáikat pedig elküldték a Vuhani Virológiai Intézetnek, írja a Daily Star az Independent Science News júliusi cikkére hivatkozva.
    A hat férfi együtt dolgozott egy Jünnan tartományban található bányában, amikor mindegyiküknél a tüdőgyulladáshoz hasonló tünetek jelentkeztek. Valamennyien magas lázra és fejfájásra panaszkodtak, amihez száraz köhögés is társult.
    A bányászok feladata volt a tárnában a denevérürülék eltakarítása.
    Az akkor még ismeretlen betegséggel kezelt férfiakat egy kínai orvos felügyeletére bízták, aki a szövetminták mellé részletes leírást is csatolt az esetekről a vuhani laboratóriumnak. Az orvos összefoglalóját a közelmúltban Jonathan Latham virológus és Allison Wilson molekuláris biológus lefordította, és véleményük szerint ez teljesen új megvilágításba helyezi a Covid-19 néven ismertté vált világjárvány eredetét.
    A széles körben elterjedt magyarázat szerint az új típusú koronavírus egy vuhani halpiacról indult hódító útjára még tavaly decemberben. Ezzel szemben a két amerikai tudós úgy véli, hogy a fertőzött bányászok már 2012-ben is épp azokat a tüneteket produkálták, mint a napjainkban koronavírusos fertőzéssel diagnosztizált páciensek.Csak úgy.

Új hozzászólás Aktív témák