Új hozzászólás Aktív témák

  • Drizzt

    nagyúr

    válasz Sped #34600 üzenetére

    "Mert enyhe tünetekkel lehet dolgozni"
    Azert, mert lehet valamit, meg nem kell.
    "Ilyenre nem pazarolunk el szabadságot. Táppénz meg pláne nem játszik, hisz az kevesebb pénzt jelent hó végén."
    Bennem ilyen fel sem merul. Ha kevesebb penzt kapok, akkor kevesebbet kapok. Ettol vegtelenul fontosabb a sajat/masok egeszsege.
    Viszont azt alairom, hogy van akinek ez komoly problema. Allami szinten viszont ettol egyszerubben orvoslando dolog nincs is. Egyszeruen a jarvanyhelyzet vegeig be kell vallalnia az allamnak a 100%-os tappenzt, legfeljebb valamihez hozza kell kotnie(pl. kikuld mintavevoket a lakasodra, hogy megallapitsa fertozott vagy-e, meg a karanten ideje alatt.). Van jopar hely, ahonnan ide lehetne csoportositani forrast, vagy nyomtatni meg egy kis penzt, ahogy az manapsag olyan divatos.
    [Egyebkent ha munkavegzessel osszefuggesben elkapod a koronavirust, mar most is 100% tappenz jar.]
    "Másfelől nincs az a munkáltató, aki hosszabb távon ezt elnézné."
    De, minden felelos munkaltato felfogja, hogy egyreszt a dolgozoi egeszseget nem kockaztathatja erkolcsileg sem, sot gazdasagilag sem. Ha valakirol kiderul, hogy fertozott volt, s bejart, akkor az osszes vele kozosen dolgozo mehet karantenba. Joval nagyobb ar ez nekik, mintha valaki par hetig nem lenne benn. Amugy ezt meg is kerdezted a fonokodtol/munkahelyedtol, hogy mit kernenek toled, nathasan menj-e be, vagy csak feltetelezed, hogy mit szeretnenek? Nekunk aprilis kezdete ota csak kulon engedellyel lehet bemenni a munkahelyre, s nagyon sokaig azt tervezik, hogy kotelezo ne is legyen bejarni, csakis onkentes dontes alapjan lehessen.

    I am having fun staying poor.

Új hozzászólás Aktív témák