Új hozzászólás Aktív témák

  • Soulfly842

    addikt

    Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere az alábbiakról tájékoztatja a lakosságot:

    Hivatalos szervek megerősítették, hogy az utóbbi három, igazoltan koronavírussal fertőzött személy egyike nyíregyházi lakos, akit már elszállítottak a kijelölt fővárosi kórházba.

    Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően ez esetben is haladéktalanul megkezdődött a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás, amelyet a járványügyi hatóságok a rendőrséggel együttműködve végeznek.

    [...]

    Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a kulcsfontosságú városi közszolgáltató cégek pandémiás tervet készítenek a városi közszolgáltatások folyamatos fenntartása érdekében. Nyíregyházán jelenleg a közszolgáltatások, az egészségügyi szolgáltatások, köztük az alapellátás, az orvosi ügyelet zavartalanul működnek.

    A Jósa András Kórházban látogatási tilalom van érvényben és felkészültek a betegek fogadására. Elkötelezett és nagy szakmai tudással rendelkező orvosok, nővérek és háttérszolgáltatást nyújtók biztosítják azok ellátását, akik esetleg érintetté válnak a fertőzéssel. Valamennyi egészségügyi dolgozó eddig végzett és a jövőben rájuk váró áldozatos munkájáért köszönettel tartozunk.

    A városban a kereskedelmi üzletek nyitva tartanak. A közbiztonságról a rendőrség továbbra is gondoskodik. Az esetleges egyéni karantén elrendeléséről és fenntartásáról a járási tisztiorvosi szolgálat gondoskodik.

    [...]

    Az Önkormányzat szükség esetén segítséget fog nyújtani az olyan házi karanténba helyezett személyeknek az alapvető élelmiszerekkel, gyógyszerrel való ellátásában, akik egyedül élnek és nincs a környezetükben olyan hozzátartozó vagy segítő, aki ezek beszerzését megoldaná.

    [link]

Új hozzászólás Aktív témák