Új hozzászólás Aktív témák

  • Drizzt

    nagyúr

    válasz idegen lény #33966 üzenetére

    "Nem sokkal, csak éppen annyival, hogy ha maradtak volna még egy hétig a drasztikusabbak, akkor már egyáltalán nem is lennének nálunk fertőzöttek, feltéve, hogy utána nem engedjük be a külföldieket/külföldön jártakat, mint ahogy most teszik."
    Vagy de. Sehol nem sikerült teljesen megállítani tartósan a fertőzést, olyan helyeken sem, ahol hosszabb, s szigorúbb karantén volt. Ott is idővel mindig újra felbukkant a fertőzés.
    "Vagyis kvázi felesleges volt a szigorítás akkor."
    Abszolút nem. Akkor még a lakosság nem volt és nem is lehetett felkészülve maszkviselésre, kézfertőtlenítőzésre. Mivel ezek nem voltak egyáltalán elérhetők. És sokkal kevésbé mutatott abba az irányba a tudományos közvélekedés, hogy használ a maszk, mint azóta. Ha nincs szigorítás akkor, most jó eséllyel hatalmas baj lenne. De nincs. Akkor szinte semmit nem tudtunk a vírusról, most se sokat, de már jóval többet. Kitapasztaltuk, hogy mit honnan tudunk szerezni karantén idején. Kitapasztaltuk, hogyan tudunk úgy sétálni, hogy minél kevesebb emberhez kerüljünk közel. Nagyjából visszaálltak a legfontosabb ellátó rendszerek, s ellátási láncok, s nagyjából látszik az is, hogy hogyan lehet működőképesnek tartani őket.

    I am having fun staying poor.

Új hozzászólás Aktív témák