Új hozzászólás Aktív témák

  • 4Grider

    nagyúr

    Bírom hogy nyomják ezt az árdrágítás szöveget. Csakhogy elméletileg itt piacgazdaság van, ha valamire felmegy a kereslet, de nincs kínálat, akkor törvényszerűen emelni kell az árakat, különben nem lesz megfinanszírozva a hirtelen kereslet kielégítéséhez a termelés felfutása és az alternatív (esetleg jóval drágább) beszerzési források elérése, meg persze készlet sem lesz.
    Mi is árulunk (rengeteg minden máson kívül) légzésvédő eszközöket. Február közepe óta a nagykerek 80%-a egyáltalán nem tud szállítani, 10% április közepére, és 10% minimális mennyiséget (érts: nagykerenként 1 csomagolási egységet, azaz egy szállítással egyszerre 100 db maszkot) és méregdrágán tud szállítani. Ha nem veszem meg méregdrágán, akkor hogyan szolgáljam ki a vevőket? Az üres polc mennyivel jobb, mint a néhány, méregdrága terméket tartalmazó?
    Az állami bv-s február elseje óta legyártott nem egész 300.000 egyszer használatos arcmaszk hány napra elég mondjuk 100.000 embernek? Nem is tudtunk belőle beszerezni egy dobozzal sem, jött viszont Kínából néhány ezer darab még március elején, amit pillanatok (órák) alatt eladtunk. Egyáltalán nem nevetséges, hogy az a primitív maszk, aminek nettó 15 Ft körül volt a beszerzési ára még decemberben, az most nettó 300 Ft-ba került. És logikus, ha valamiből havonta el tudtam adni 10000 db-ot és nem volt gond a beszerzésével, de most 100000 db-ot el tudnék adni, de nem tudok havi 5000 db-ot sem venni, akkor a korábbi 20% árrésemet 40%-ra kell emelnem, mert a költségeim attól, hogy több ügyfelet kell(ene) kiszolgálnom naponta (egész nap csöng a telefon és dőlnek be az e-mailek/rendelések) de jóval kevesebbet tudok eladni, szóval a költségeim attól még nem csökkennek, mert nem rúghatok ki senkit amiatt, mert néhány hónapra felbolydult a piac, sőt pont, hogy fel kellene vennem. De ezért büntetni kell az ellátást korábban nem látott körülmények között biztosítani akarókat?

Új hozzászólás Aktív témák