Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz t72killer #27640 üzenetére

    Az Robert Koch Institut is, meg szamos mas szaklapban megjelent cikk is a cseppfertozest tartja a lehetseges terjedesi formanak, nem pedig az aeroszolokon keresztuli terjedest. Ha az aerooszolokban levo virusok okoznak a fertozeseket, akkor mar a fel vilag atesett volna a fertozesen, mert mig a legkissebb cseppek is par perc alatt a gravitacio miatt landolnak valami feluleten, az aeroszolok akar orakig is kepesek lebegeni, plusz ha van valami legmozgas akkor a forrastol jo par meterre eljutni.

    A starnbergi eset leirasa ezert is erdekes, mert abban a kinai forras a vele kis alapteruleten osszezart emberek kozul nem tudott csak egyet lefertozni, de a vele szemben uloket a masfel oras meeting alatt nem betegitette meg. Ugyanigy nem betegedett le senki az etkezdeben vagy mas meetingeken, szallodaban, taxiban, ahol az aeroszol kepzes adott volt es instant be tudtak volna lelegezni a fertozo virust tartalmazo aeroszolokat az emberek.

    Lehet, hogy neked meg nekem egyertelmu, hogy nem nyaldossuk a metroban a kulonobozo feluleteket, de mar tobszor irtam, hogy a kollegaim tobbsege bejon az irodaba es kezmosas nelkul tapperolja a gepet, bemegy a konyhaba es kajat csinal maganak es a konyhai feluleteket osszefogdossa a tomegkozlekedeses kezevel, meg szerencse, hogy xaras utan megmossak a kezuket. Ugyanigy rengetegen kohognek anelkul, hogy legalabb a kezuket a szajuk ele raknak.

    [ Szerkesztve ]

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák