Új hozzászólás Aktív témák

  • ,

    addikt

    válasz ncc1701 #18043 üzenetére

    Nem vagyok orvos, nem tudom hogy a magasvérnyomással/cukorbetegséggel küzdők közül hány embernek oldaná meg ez a problémáját, de ha tippelnem kéne, akkor ők lennének kevesebben, és nem ők lennének a többség. Persze a tévedés jogát fenntartom.

    Nekem tizenéves korom óta van magas vérnyomásom, lassan 30 éve. Mozogtam én mindig rendszeresen, soha nem voltam elhízva, mindig jó formában voltam. Attól még a vérnyomásom magas volt egész életemben. Többször voltam mindenféle kivizsgálásokon, de nem találtak semmi rendellenest, nem tudják, hogy mitől van. Van a családban másnak is magas vérnyomása, szintén nem a TV előtt csipszet majszoló típus, nála sem találtak semmi olyan okot, ami indokolná a magas vérnyomását, egyszerűen csak van neki. Közel 50 éve.

    Volt cukorbeteg is a családban, ő se sokat ült a TV előtt életében, csipszet meg hasonló dolgokat életében nem evett. Munkatársaim közül is volt többnek cukorbetegsége, volt köztük sportoló is. Beszélgettem velük erről, nála úgy nézett ki, hogy életének x. évéig nem volt cukorbeteg, utána meg már az volt. Csak úgy jött neki a semmiből.
    Kb mint nekem a parlagfű allergia. 29 éves koromban még nem érintett a parlagfűszezon, 30 éves koromban meg már igen, és azóta is minden évben. Az orvosok nem tudtak rá választ adni hogy mitől lettem allergiás, szerintük kétféle ember van: aki allergiás, meg aki allergiás lesz.

    Van a családban 3 tüdőbeteg is (valószínűleg én leszek a 4.). Soha nem cigizett egyikük sem, falun éltek/élnek, erdő közelében, tiszta levegő adott, levegőszennyezést hírből sem ismerik. Nálam egyelőre még csak annyi a tünet, hogy kb +5C fokos hőmérséklet alatt nem kapok levegőt, tehát még sétálni sem tudok, mert nincs elég oxigén a mozgáshoz. Meg a 3. emeletre alig bírok feljönni úgy lihegek. Viszont a 20 km-t meg lazán letekerem a szobabiciklin. Vagy lenyomok 10x10 fekvőtámaszt, és levegőt is csak a 10-es sorozatok között kell vennem. Voltam többször már orvosnál ezzel kapcsolatban, de szintén nem tudnak mit mondani erre sem, vagy csak nem érdekli őket, nem tudom (van a családban COPD beteg is, meg asztmás is).

Új hozzászólás Aktív témák