Új hozzászólás Aktív témák

  • Sir Pocok

    őstag

    (#17008) adalbert1:

    Én nem csak helyi viszonyokra vetíteném le pusztán. A kereslet a tartós jószágokra esik elsőnek vissza válság idején akár a háztartásokra vagy cégekre vetítjük. Ennek oka nyilván közhely: a napi "operatív" működés prioritás nem a beruházás. Most bontakozik a ki a válság az építőipariban is. Elég hogyha az ÉVOSZ héten megjelent közleményeit olvassátok.

    Más:

    Ez a koronavírus válság már régen elment a világ vezetői mellett. Látható, hogy letolt gatyával ért mindenkit de azért mert struccpolitikát folytattak.

    Egyértelmű, hogy senki se tudja, hogy mi lesz 1 éves periódusra nézve. Ezt onnan lehet leszűrni, hogy 2-3 héttel ezelőtt az volt a fő sodrású kommunikáció több helyen, hogy húsvétra jön az enyhülés. Gyakorlatilag most meg eltolták májusra ezt az előrejelzést.
    (Jellemző, hogy amikor Trump és az alelnök úr Pence májusi újranyitást és fellendülést vizionálja és erről Anthony Fauci-t is megkérdezik a sajtótájékoztatón, kínosan feszengve kerüli meg a választ....)

    Én azt mondom, hogy gazdasági elemzés szempontjából az IMF tanulmánya eddig a legreálisabb mely szerint 2020 megy a levesbe és 2021-ben kezdődik meg a gazdaság elindulása.

    Hogy addig milyen politikai és társadalmi krízissel kell megbirkóznunk, kiszámíthatatlan....

    Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

Új hozzászólás Aktív témák