Új hozzászólás Aktív témák

  • #86564352

    törölt tag

    válasz llax #10660 üzenetére

    "Ha kiszáll és emberek közelébe megy, akkor OK (én is így teszek), de egyedül minek?"

    Egy embert láttál egy pillanatra. Nem tudod hova megy. Szerinted pl. boltba menet útközben tapogatott tárgyak után vegye le és fel a maszkot, hogy ne röhögjék ki?
    Mintha azt mondanánk mindenki úgyis csak a saját pöcsét fogja a budin akkor minek kezet mosni?

    (egyébként a nagy olvasgatás közben találni érdekes dolgokat még a járvány előtti "normál" ügymenetről is: kórházak kiírják ne fotózzanak állapotokról, felhasznált fertőtlenítőszerek száma EU átlaghoz képest, perelni kellett közöljék a fertőzéseket)

    Nem akarom párhuzamba állítani, de Semmelweis-t is kiröhögték az orvostársai mit is akar a kézmosással!
    Ki tudja mi lesz a járvány tanulsága, lehet a következőnél már nem lesz kérdés a maszk Európában és Amerikában sem, hanem alapértelmezés ahogy a Távol-Keleten.

    Engem az idegesít okés azt mondják 80% szinte észre se veszi csak enyhe úgyis átmegy a lakosságon magas látencia stb, de egyénileg mégis gáz hogy én aki jól vagyok én is fertőzhetek tudtom nélkül nálam gyengébbet? :( Akkor csak megéri a maszk használat, nem? Egy nejlonzacskóval tolni a bevásárlókocsit? Az a mázlim én normál világban sem szoktam elereszteni tüsszentést, köhögést nyilvános helyen. Automatikus szokás nálam. Azok ijesztők akik irodában, a Tesco közepén eleresztik jó hangosan.

    Engem a maszk témánál jobban érdekel mikor lesz elérhető gyorsteszt? Tömeges, olcsó, hatékony. A britek és németek rajta vannak már állítólag. Az megnyugtatóbb lenne a maszknál. Ausztriai ismerősökért aggódás miatt is és összképet nézve gyáraknál, utazáskor se mindegy látszat lázmérőznek vagy egy teszt gyorsan megmutatja okés mehet be a melós.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák