Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezt nem értem, ez milyen érv már, hogy ők is pontosan ugyanazt szerették volna elérni mint a rivális cég, vagyis, hogy az ő keresőjük legyen az alapértelmezett. De sajnos a szabad piaci versenyben alulmaradtak, és ezért ilyenkor kellene a hatóságnak erővel közbelépni?
<-ƘƘ->
-
Busterftw
veterán
Erted, azon csodalkoznak, hogy cegek szerzodesi idon belul nem mondjak fel azt es fizetnek kotbert valoszinuleg, hogy a "nagyonjominosegu" (jelentsen ez barmit) keresot hasznaljak.
Latjuk a penzes Microsoft/Baidu/Yandex is ezert van sok piaci reszesedessel a piacon, mert befizettek magukat a cegekhez ja varj nem.
-
De önmagában az, hogy fizetnek érte, hogy az ő keresőjük legyen az alapértelmezett, az szerintem teljesen normális. Hiszen mi mással tudnának paci részesedést szerezni.
Vagy most majd fognak meghatározni egy, ilyen esetekben kiszámolható összeghatárt, ami figyelembe veszi a legkisebb rivális fizetőképességét is, és csak annyit lehet majd max perkálni?<-ƘƘ->
-
ForRedGlory
félisten
"De önmagában az, hogy fizetnek érte, hogy az ő keresőjük legyen az alapértelmezett, az szerintem teljesen normális."
Igen, normális, ésszerű kereteken belül. Az viszont nem normális, amikor egy giga cég gigantikus összeget fizet, mert visszaél a helyzetével, hiszen nagyon is jól tudja, hogy más nem tudja kifizetni ezeket az összegeket, így a pénzével simán kizárja a többi résztvevőt...
-
miqlas
senior tag
válasz
ForRedGlory #8 üzenetére
... ami mindegy is lenne, ha a júzerek többsége tudatos lenne, nem birka!
Amúgy jelenleg nincs jobb (magánvélemény)! Próbáltam a többit és rettenetes azzal együtt is, hogy a Google is hagy kívánnivalót maga után bõven!
A DuckDuckGo meg elmehet a p@#$%^&! 2022-es botlása után, mikor összeszûrte a levet a M$-tal ...
42
-
válasz
ForRedGlory #8 üzenetére
Igen, sajnos léteznek ilyen kiskapuk a rendszerben, ha nem zárják be őket. Ez hasonló ahhoz, mikor a nagy multik ellehetetlenítik a kiskereskedőket, hiszen a konkurencia megölése később visszahozza az árát. Itt van egy logikus megoldás, a veszteséges áron történő árusítás tiltása. Bár ez is csak részben segít, de ez nevezhető az ésszerűség határának.
<-ƘƘ->
-
ViZion
félisten
Mindenki válasszon mindenből amit akar: böngészőt, keresőt, levelezőt, stb...
Szerintem jót tenne az OS-eknek is, ha default appok törölhetőek lennének, nem pedig az "oprendszer szerves része".Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Nyilván szükségesek az appok, de úgy kellene ezt is, hogy a kezdeti beállításvarázsló végigvinne minket az összes kategórián (böngésző, fájlkezelő, képnézegető, szövegszerkesztő stb.), és egyesével ki lehetne választani, hogy melyiket szeretnénk telepítve látni. Ha pedig valaki ezt macerásnak találja (túl sok idő és döntés), akkor a megoldás nem az alapértelmezett appok, hanem a véletlengenerátor.
<-ƘƘ->
-
Degeczi
nagyúr
válasz
ForRedGlory #11 üzenetére
Szintén, és részben pont azért, amit a DuckDuck előnyeként hangsúlyoznak ki: hogy az nem tárolja a keresési előzményeidet... Gyakran nagyon hasznos, h ha valahol az utcán, boltban rákeresek vmire telefonon, az később számítógépes böngészőban is megvan a Google előzményekben, ill. fordítva is.
Hogy ez célzott reklámokkal jár? Na bumm, megéri. -
ddekany
veterán
Pont ezért nem csak a minőség versenyez, hanem bizony aki többet tud fizetni, az nyeri el az alapértelmezett kereső címet, és ezzel nagy előnyből indul.
De amúgy, a Google-val egyszerűen az a baj, hogy nagyon egyeduralkodó, ami általában nem vezet jóra, azaz hosszú távon megszívjuk, attól függetlenül, hogy (és ha) jelenleg az a lejobb kereső.
-
arnyekxxx
veterán
Hiszen mi mással tudnának paci részesedést szerezni.
pl azzal, hogy
szerintük a szolgáltatásaik jó minősége miatt választják őket az emberek.ami ráadásul igaz is volt jóideig
-
cami][us
senior tag
Erted, azon csodalkoznak, hogy cegek szerzodesi idon belul nem mondjak fel azt es fizetnek kotbert
A Mozilla erről tudna mesélni, a Yahoo-s biznisz miatt. Tudtommal nem kellett fizetnie és azóta is a Google tartja life supporton.
Angol nyelven nem rossz a Bing és a kacsás sem. Ha nem, akkor még ott a Bangs, ami egy ősrégi Opera fejlesztés koppintása.乇乂ㄒ尺卂 ㄒ卄丨匚匚
-
Busterftw
veterán
válasz
ForRedGlory #8 üzenetére
Ehhez viszont piaci szabalyozas kell akkor, gondolom ezert is van a per.
Ennek hianyaban viszont nem sokat tud tenni a Google, szettarja a kezet.De lasd a venti kepet, ez sem erv, a Microsoft is el van eresztve loveval, megtehetne, hogy bevasarolja magat, megsem azt hasznaljak tobben.
Csak hogy mondjam az aranyokat, ha hol tudom kb 100 millio dollar bevetele van a DuckDuckGo-nak evente, MIcrosoftnak meg majdnem 200 milliard, szoval kijelenthetjuk, hogy a DuckDuckGo-t 15+ev alatt annyian hasznaljak, amennyien az onkent akarjak.
[ Szerkesztve ]
-
Salamander
junior tag
Első dolgom minden böngészőben az alapértelmezett keresőt átállítani duckduckgora.
Sajnos a gmailt túl régóta használom és rengeteg szolgáltatásnál az a megadott cím, ezért ha elkezdenék átállni másikra, akkor sem lehetne még sok ideig megszabadulni ettől. Valószínűleg teljesen nem is lehetne, mert mindenképpen figyelnem kéne azt is, hátha fontos jön még oda.
A YT meg kikerülhetetlen, ezért ezeket használom még, de különben nem használok google dolgokat.iPhone 13 Mini + SE3 + SE1 + 7 + 4S | #StopPutin
-
Busterftw
veterán
válasz
Salamander #21 üzenetére
"hátha fontos jön még oda."
auto atiranyitod az osszes emailt az ujra -
niof
addikt
Két dolog van. 1. Akárhogy is nézzük, a kugli keresője adja a legrelevánsabb találatokat, bármire is keres az ember. Azt most hagyjuk, hogy milyen piaci magatartással tudják ezt fenntartani. Szóval végül is igaza van a DDG vezérnek, mikor azt állítja, miattuk nem lépnek egyről a kettőre, csak nem azért, amiért ő gondolja (állítja), hanem mert az övék egy hulladék. 2. A kuglit kötelezni kell, hogy adja ki a motorját és az adatbázisát, legyen open source, így megvalósulhatna az, hogy mindenki azt használ, amit akar, és mégsem érinti ez hátrányosan. Tudom, ez utópia, de ideális esetben ennek így kéne lennie, és máris felfüggeszthető lenne a tröszteljárás ezen része. Van éppen elég bevételi forrásuk amúgy is, senki a világon nem sajnálná őket.
-
Degeczi
nagyúr
-
fatpingvin
őstag
"Akárhogy is nézzük, a kugli keresője adja a legrelevánsabb találatokat, bármire is keres az ember."
tényszerűen nem igaz, ugyanis az, hogy a korábbi keresések alapján kitalálja mire fogsz a legnagyobb valószínűséggel kattintani, az nem teszi relevánsabbá ezeket.
pontosan emiatt is álltam át a DDG-ra: ez még tényleg egy keresőmotor és nem egy dopaminfröccsre optimalizált gondolatolvasó keretrendszer.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
nozs23
őstag
Hiszen mi mással tudnának paci részesedést szerezni.
Normális piaci környezetben például azzal, hogy a termékük nem egy rakat SEO foshalmaz. De nem, marad a rakat pénz, amit terítenek a terítők elé, az ökoszisztéma, amibe bezárnak. És persze még mindig jó a termék, de azért jó, mert mindenki ezt használja, a többiek meg azért rosszabbak, mert nem azt használja senki. Ez egy ördögi kör. Nem mondom, hogy tudom, hogy mi a megoldás, de épp ideje, hogy a Google körme alá nézzenek.
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz
fatpingvin #25 üzenetére
Ez nettó hülyeség. Biztos van benne valami algoritmus, de hogy egyik percben a DIY EMF detektorokra keresek rá, 2 óra múlva meg a subwooferekre, aztán meg az ingyenes DAW pluginekre, aztán meg a pálcikás légfrissítőkre, algoritmus legyen a talpán, amelyik ezen elmegy. És én kajakra így nyomom.
-
fatpingvin
őstag
oké. ha ennyivel elintézed akkor a szakmai vitába bele se kezdjünk.
(hint: nem olyan baromi bonyolult dolog ez, főleg sok háttéradattal. ne gondolj olyan sokat magadról, nem vagy te egy annyira bonyolult informatikai entitás)
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
niof
addikt
válasz
fatpingvin #32 üzenetére
Sosem állítottam, hogy az lennék...
ddekany
Fogalmam sincs, nem vagyok két ember sem. -
niof
addikt
válasz
Busterftw #35 üzenetére
Igazából ezt a hsz-t nem értem. Mi köze a G trendnek az én Gmail-emhez? Ezek közül én semmire nem kerestem. És mivel adblocker-t használok mindenhol, fogalmam sincs, hogy milyen reklámokat dob fel nekem, mert blokkolom. Ami érdekel, arra rákeresek, és több forrást is megnézek. A DDG-val az a tapasztalatom, mint sok más embernek, hogy nem igazán azt találom meg, amit keresek éppen. Akármilyen mocsok cég a kugli, de teljesen mindegy, mire keresek, megtalálom 20 találaton belül. Meg amióta netezek (96-97...? Kb...), azóta elég jól megtanultam keresni, és a bejáratott oldalaim is megvannak, hogy mit hol keressek, így bizonyos szinten a kugli akár ki is hagyható a képből. Persze ott van, de érted...
-
ViZion
félisten
A guglival akkor van baj, amikor valaki befizet egy nagyobb gugli-hadjáratra. Jellemzően képkeresésnél néha a Pinterest megkerülhetetlen a guglival, de vannak más keresések is, amikor csak egy adott oldalról hoz nagyjából releváns találatokat.
Ami még vicces, h a biztonságot hangoztatja, de lazán listáz veszélyes oldalakat, fake webshopokat is...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
peppa
kezdő
A DuckDuckgo az értelmezésem szerint azt reklamálja, hogy a Google a focipályát megdöntötte, méghozzá nem is kicsit. Ez egyesek szerint belefér a szabad gazdaság kereteibe mások szerint a focit vízszintes pályán jó játszani. Ettől független az, hogy a Google milyen jól focizik és bármilyen pályán ő lenne-e a győztes vagy sem.
A kereső funkcionálitása mellett (ez a user haszna) a mögötte levő üzleti modellre is szavaz, amikor valaki keresőt választ, vagy a default-ot használja. Ezt nem lehet elválasztani egymástól.
A DDG azt vállalta, hogy kizárólag az aktuálisan beírt keresés alapján ad találatokat és az alapján adja a reklámokat is. Nem árul a személyes adataidra, korábbi kereséseidre alapozott tűpontosan targetálható, tömeges manipulációra alkalmas szolgáltatást.
A google viszont olyan üzletet indított el, ami lehetővé teszi a leggazdagabbaknak, hogy a célzott közönség vislkedését, szokásiat, gondolatait nagy átlagban apránként meg tudják változtatni. Belátható, hogy ez a kapzsiságra alapozó üzleti modell mitől lett elképesztően nyereséges.
[ Szerkesztve ]
-
peppa
kezdő
válasz
Busterftw #29 üzenetére
De ez is erdekes, mert ezzel az DuckDuckGo konkretan beismerte, hogy csak a penz limitalta oket, ok is ugyanugy hazalnak.
Az "ugyanúgy" nekem nem egyértelmű. Amit csinálnak jelenelg az épp visszabillenteni igyekszik a szélsőséges állapotot. Ha azonban ez megtörténne és annyira népszerűvé válna a DuckDuckGo, hogy kereső monopólium közeli állapotba kerülne, akkor derülne csak ki, hogy visszaél-e a fölényével vagy sem, bebetonozza magát miközben ellehetetleníti a kisebbeket vagy sem, maximumra tekerik-e a jövedelmezőséget minden mást figyelmenkívül hagyva, vagy sem. Jelenleg a google rendelkezik ilyen fölénnyel és az nem kérdéses, hogy ők melyik startégiát választották.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
"DuckDuckGo, hogy kereső monopólium közeli állapotba kerülne, akkor derülne csak ki, hogy visszaél-e a fölényével vagy sem"
Ha hagyják, akkor esélyes, hogy visszaél vele, mert egy profit bányász gépnek ez a racionális. Ezért lennének a tröszt ellenes törvények, hogy ne ez legyen az optimális viselkedés. (Aztán működnek amennyire, de ez lenne a cél.)
-
jerry311
nagyúr
Mi más lehet az oka a kacsa lemaradásának, mint hogy a gugli lefizet mindenki?
Mintha az Opel panaszkodna, hogy a Ferrari miatt nem mennek az eladások. -
bence1024
tag
Gugli a legjobb és kész!
-
Busterftw
veterán
Itt arrol van szo, hogy a Microsoft is be tudna magat vasarolni a cegekhez mint Bing default bongeszo, ahogy a Google teszi, meg sem ernek el tobb piaci reszesedest.
Tehat mar itt bukik kicsit az az erv, miszerint a Google Search csak azert van toppon, mert tobb penzzel tobb helyre veszi be magat.
Ugye magyarban is "guglizz ra" "kiguglizom" van nem pedig "dakdakgozom", az online kereses mar osszefonodott a Google-vel az evtizedek alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
it A DuckDuckGo vezérigazgatója arról beszélt a bíróságon, hogy azért nem tudták növelni a piaci részesedésüket, mert a Google nagy összegeket fizetett kulcsfontosságú cégeknek.
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest