Hirdetés
- Rendszergazda topic
- Kivásárolhatják az Ubisoftot
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Sweet.tv - internetes TV
- Élethű videót gyárt a Meta AI, célpontban Hollywood?
- AliExpress tapasztalatok
- Hálózati / IP kamera
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
zz top
tag
A reklámokat már eddig is csak a droidok nézték, úgyhogy teljesen mindegy ki, vagy mi készíti nekik.
-
törölt tag
Valójában a műsorok szénnéreklámolása jótékony hatással van az alvási szokásaimra. Este kilenc után annyira eldurvul a helyzet, hogy néhány perc hiábavaló kapcsolgatás után, kinyomom a tévét és alszok. A boltban kiráz a hideg amikor meglátok egy gyerekpingvin szeletet és gyorsan tovább állok a nem reklámozott bármimást tartalmazó polcokig.
Gondoltam rá, hogy hetenkénti szertartás keretében széttaposok élő adásban pár szeletet a fent említett szutyokból, de letettem róla, mert azzal is csak forgalmat generálnék a gyártónak . -
AssAssynn
őstag
Nem látok bele ennek mélységébe, sem nem tudom, hogy az eredmény mennyire lesz majd gagyi, vagy éppen epic, de ahogy egyre többet hallok az AI fejlődéséről, egyre inkább azt mondom, hogy ezek most forradalmi előrelépések.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
ddekany
veterán
Azt hittem TV-t már csak nyuggerek néznek...
Én szerencsére nem is tudom, hogy mit reklámoznak, így azt sem, hogy az a pingvin-izé taposandó. Kivéve... az a látszólag óvodásokra optimalizált páncélos zöld gnóm. Az egyszer szembe jöhetne velem egy kihalt utcán... a feje kilóg ám a páncélból! És azzal tényleg volt, hogy kerestem adott műszaki termékre, feljött valami jó ajánlat az infantilis zöld manó boltból... Hát nem... nem tudtam megtenni, inkább fizetek többet.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
addikt
A reklámok minőségéről és hasznosségéról mondjuk sokat elmond, hogy azért fizetünk, hogy nem lássuk őket. Na most ezeket mindegy, hogy ai csinálja, vagy bárki más, legfeljebb egy kicsit még sablonosabb és igénytelenebb lesz mindegyik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Még azért nem váltotta le nálam a sztrím teljesen, de a reklámozók dolgoznak rajta, hogy ne legyen az sem nagyobb élmény.
A zöldmanónál én sem veszek semmiit, ba..ódj meg huú!stellaz
A reklám is hasznos dologként kezdte, megismertetni a terméket a vásárlóval. Aztán úgy járt mint az atomenergia, jött pár barom és fegyvert csinált belőle. Ma már csak riogatni lehet vele. Brrrr!
[ Szerkesztve ]
-
zz top
tag
Amúgy egyébként sem mesterséges intelligenciára, sem nagy fokú kreativitásra sincs szükség már egy reklámhoz manapság.
Elég bele egy sor fingás meg böfögés, plussz a termék nevének gyors megjelenítése.
A TV adók színvonalát az is megüti. -
stellaz
addikt
válasz arnyekxxx #16 üzenetére
Fermi csinálta meg a gyakorlatban először a láncreakciót 1942-ben Szilárd Leóval, ami tulajdonképpen pont olyan elven működött, mint a mai reaktorok, de az egy szabadon álló grafit és urán kupac volt egy stadion alatti csarnokban és talán 1 watt energiát termelt, mikor leállították a láncreakciót..
Az első erőműként működő atomreaktor szerintem biztos, hogy csak a háború után jött létre. Azt nem tudom, hogy a plutóniumot szaporító reaktorokban hozták-e létre, vagy ciklotronokban, de az sem az atomenergia békés felhasználást szolgálta.Az atombombát szerintem azért építették meg, mert miután kiderült, hogy lehetséges, már nem volt kérdés, hogy valaki meg fogja csinálni és akkor már jobb volt a vezető pozícióba helyezkedni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #52931072 #10 üzenetére
Az meg van, hogy az atomot katonai célra fejlesztették ki és később lett csak polgári alkalmazása? Tehát pont fordítva volt? (Legtöbb találmánynál ez van tépőzárat is katonai alkalmazásra találták fel, a netet is pl)
A reklám célja viszont nem változott eladni neked valamit. Csak hatékonyabb lett. Most már úgy adnak el valamit, hogy észre sem veszed. Lehet nem a pinvgint, de olyant igen, amire fogékony vagy. Ennek több könyvtárnyi irodalma van már...
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
válasz #33802016 #21 üzenetére
Ez a reklám ilyen negative sum game (még csak nem is zero sum), mert tülekednek a cégek, hogy kitől vegyed amit venni fogsz, és ehhez reklámot fizetnek, és téged reklámmal kínoznak... Kivéve, hogy lehet abszolút értékben fogyasztás fokozó a reklám, viszont mostanság épp a felesleges fogyasztás visszafogása is cél kéne legyen. Kéne...
-
-
pengwin
addikt
Youtube-on vannak reklámok?
atommáglya != reaktor
Előbbi csak egy alacsony szintű, kontrollálatlan, de önfentartó láncreakció, és előfordulhat természetes környezetben is. Például van Afrikában [ha jól emlékszem Csádban] egy uránlelőhely, ahol bizonyítottam létezett természetes láncreakció a lelőhely összetételéből és formájából adódóan.
A reaktor egy sokkal magasabb intenzitású folyamatot valósít meg, teljesen kontrolláltan.
talán 1 watt energiát termelt, mikor leállították a láncreakciót
És a "leállítás" úgy nézett ki, hogy az atommáglya tetején álló emberek rálocsoltak a máglyára pár vödör brómos vizet.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
-
stellaz
addikt
Automata leállítás volt szabályzó rudakkal, amikor a neutronkibocsátás mértéke azt jelezte, hogy önfenntartó lett a láncreakció. De valóban voltak ott emberek vödrökkel és egy baltával, hogy elvágja a szabályzó rudak kötelét, ha nem oldana ki
És basszus, Fermi meg Szilárd logarlécen számolt akkoriban magfizikát. Elképesztő zsenik voltak és pontosan tisztában voltak vele, hogy mit csinálnak.
Nem úgy mint később pl Csernobilban.Amúgy a japánok is dolgoztak rajta, meg a ruszkik is tudták, hogy mi az ábra.
A németek azért voltak nagyon veszélyesek, mert több kutató is Németországban maradt, akik korábban a magfizikában értek el eredményt és volt náluk kutató laboratórium is ciklotronnal. -
arnyekxxx
veterán
a CP-2 '43-ban már kW-nyit termelt a a CP-3 pedig 300kW-ot tudott '44-ben.
Atomreaktor az az eszköz amiben kontrollált körülmények között nukleáris láncreakció zajlik. Hogy a kontroll mivel történik az lényegtelen, ha egy vödör brómos víz beöntésével akkor azzal. Az első ilyen eszköz a CP-1 volt.
https://www.ne.anl.gov/About/reactors/early-reactors.shtml
Chicago Pile 1 was the world's first nuclear reactor, built in 1942 by Nobel Prize winner Enrico Fermi. The reactor was built underneath the University of Chicago's Stagg Field football stadium. On Dec. 2, 1942, Enrico Fermi and 48 of his colleagues succeed in achieving in this reactor the world’s first man-made controlled nuclear chain reaction, thereby establishing the ability of mankind to control the release of nuclear energy. He and other scientists from that group later founded Argonne National Laboratory.
-
ViZion
félisten
Elég nagy a baj, ha itt vannak, akiknek a YT még van reklám... emberek, keresni kell mást, ami ezeket szűri. TV reklám biztos sok van, asszony szokott panaszkodni, én és a gyerekek már nem nagyon nézünk TV-t (gyakorlatilag semmit sem, néha esetleg egy RTL hírek). Asszonynak is javasoltam, h amit akar nézni, azt írja egy cetlire az asztalomra és másnap nézheti reklám nélkül... Ő még ellenáll, de lassan mindenkit elkergetnek a TV nézéstől. Mondjuk a politikai fosokkal és a saját gyártású dallaszokkal nehéz is megfogni a népet.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
stellaz
addikt
válasz arnyekxxx #28 üzenetére
Ok, de a lényeg, hogy nem az energiatermelés volt a prioritás 42-ben, hanem az atombomba előállítása.
Az első reaktorok is szerintem elsősorban plutónium termelésre voltak beállítva.
Sőt, állítólag eleve azért nem torium reaktorok termelik az áramot ma sem (pedig tisztábbak az urán üzemanyagos reaktoroknál), mert a békés célú felhasználásnál is szempont volt a plutónium termelés hadászati célokra és ebbe az irányba mentek a fejlesztesek.
A csernobili típusú nyomottvizes reaktorok is ebben remekeltek, nem pedig a biztonságban.[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
42-ben az volt a prioritás, hogy megnézzék működik-e a gyakorlatban amit elméletben kitaláltak.
A csernobili reaktor elméletben alkalmas plutóniumtermelésre de nem használták arra
Bár az 50-es években az USA-ban is grafit moderátoros, könnyűvíz hűtésű reaktorokat
használtak plutónium termelésére, ott nem terjedt el ez a típus erőművekben, az amerikaiak ugyanis felismerték a típus hátrányait (emellett a csernobili baleset után mindenütt bezárták a még működő grafitos atomerőműveket). Csernobilban soha nem foglalkoztak plutóniumtermeléssel, az energetikai reaktorban keletkező plutónium ugyanis katonai célra alkalmatlan. -
stellaz
addikt
válasz arnyekxxx #35 üzenetére
42-ben a nukleáris kutatások minden tekintetben az atombombához kapcsolódtak és nem a polgári energiatermeléshez, hiába ismerték fel, hogy erre is alkalmas a technológia. Szerintem ez a rész 45 után kapott komolyabb figyelmet és erőforrásokat.
Sőt, miután Fermi a gyakorlatban is bizonyította az elmélet helyességét, utána tulajdonképpen már sokkal inkább műszaki jellegű volt a feladat, mint tudományos, még ha ez erős túlzás is természetesen, de a tudományos alapok immár megvoltak egy áramtermelő (vagy inkább plutonium termelő) reaktorhoz, készített is több ilyet a GE.
Az atomboma program jelentős részét az emésztette fel, hogy az urán dúsítás és a plutonium termelés hogyan, milyen eljárásokkal fokozható ipari méretekre és egyszerre futtattak többféle megoldást, ami borzasztóan költséges és erőforrás igényes volt. Eleve, az atombomba is kétféle technológiával készült egy időben, mert nem tudták melyik lesz a befutó és biztosra akartak menni itt is.
A nácik egyébként olyan megoldásokon is gondolkoztak, hogy radiokatív céziummal szennyezik a talajt és vizeket, mert az élőlények ezt kalciumként azonosítják és beépítik a szervezetükbe, nyilvánvaló következményekkel.
[ Szerkesztve ]
-
válasz arnyekxxx #35 üzenetére
Olyannyira az amerikaiak ismerték fel, hogy Teller Ede volt az elkövető. Mivel tagja volt az erőműveket engedélyező bizottságnak, sorban dobta vissza a grafitmoderálású, vízhűtéses reaktorok építésére vonatkozó engedélyeket. Ennek okán ráakasztották a "reaktorellenző" gúnynevet.
Aztán persze szigorúan titkosnak minősítették ezt az információt, így nem jutott el a ruszkikhoz...
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
brumi1024
veterán
Pi-hole DNS-nek es blocklistek. Erdemes ovatosan indulni, mert konnyen romolhat a felhasznaloi elmeny nem mukodo oldalakkal. Erdemes legalabb ket eszkozon futtatni es mondjuk keepalived moge rakni, kellemetlen ha valami hiba miatt nincs halozat.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz #54625216 #32 üzenetére
+1 nekem is az van, telefonon adblock browser + adguard dns, elég jó kombó. Otthon meg Unbound fut a tűzfalon + Zenarmor. Másik topikban most egymás szűrőlistáit mérjük össze, amolyan férfias kakaskodás... Lassan érdemesebb lessz all drop + whitelist-et csinálni, nem terhelné a rendszert.
#34 flexxx2: ezt nem értem... vagy csak lemaradt a szmájli?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
BonFire
veterán
válasz #54625216 #32 üzenetére
Ezzel egyrészt megfosztod az oldal üzemeltetőit a bevételeiktől, másfelől egy csomó oldal nem is engedi magát megnyitni a használatával, harmadrészt az AdBlockból mindig újabb és újabb verziót kell keresgélni, mert sorban lelövöldözik mindet. Főleg a YouTube. De azért sok szerencsét hozzá.
Premium előfizetésedből pedig részesednek a tartalomgyártók, te pedig nem látsz reklámot. Kecske-káposzta szitu. 1790 Ft-ért már meg se reggelizel. Ne mondd már, hogy ezt ma már nem engedheti meg bárki magának!A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
kilua
senior tag
De igen, csak kellene még spotify megint párezer, netflix, crunchyroll már elég sokezer lenne havi szinten, steam és switch játékokat is talán vegyem meg eredetibe? Vagy hentait a DLsiteról? Japán light noveleket amiket olvasok a global.bookwalker.jp-ről? Pixiv prémiumot is fizetni kellene kicsit sok lenne egyben
Mondjuk az utolsó háromnak amit írtam még fizetek is, YouTube esetén jailbreakelt LG WebOS tvn youtube adfree, androidon YouTube re-vanced.
[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
En 3500Ft-ert vettem (anno, mar dragabb sajnos) pi zerot a pi-holehoz. Orokre ingyen reklammentesseg minden eszkozon otthon, a bongeszokbol, a mobiljatekokbol, a tv appjaibol, mindenhonnan orokre eltunnek a reklamok.
Havidijat nem szeretem. Ha egyszer koltok valamire, ami az enyem lesz, az ok. Elvi kerdes. Raadasul az alphabetnek fizetni... Eleg rossz vicc, tobbsegeben pont a google ads reklamait akartam eltuntetni, es ugyanannak a cegnek fizessek havidijat, hogy kiszedjek a reklamokat egyetlen egy platformrol, mikor ok maguk toljak az arcomba a tobbi reklamot minden mas platformon? Ez igy szamomra nem fer bele.
-
-
ddekany
veterán
Sci-fiket érdemes kihagyni, mert mindenkinek állandóan a Terminator meg a többi Hollywood-i ostobaság jut eszébe, és onnantól megcsúszik a beszélgetés, hogy hát ne nézz annyi filmet már...
Ez, hogy nem tudod mi az igaz már... Romlik a helyzet. De nem tudom ez mennyire drámai, mert mennyire hiszel abban ami le van írva? Az alapján döntesz, hogy mennyire megbízható a forrás. Lassan a videóval is ez lesz, hogy annyira hiteles önmagában, mint az írás.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Onyx Boox Note Air 3 C - olvasnak-e az androidok színes oldalakat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Rendszergazda topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Politika
- E-roller topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft