Új hozzászólás Aktív témák

  • DeathAdder

    veterán

    válasz balazs025 #95757 üzenetére

    "Szerintem kb az egész PL egy felduzzasztott ,,cukros bácsi" - Nem értek egyet :N

    Az angol TV-s pénzeket a kereslet nyomja fel. Az emberek nézni akarják a PL-t, és nagyon sokat fizetnek is érte.
    pl a két nagy spanyol több pénzt kap, csak nagyon igazságtalanul van elosztva, és óriási a szakadék alattuk.
    Szerintem pont attól liga a liga, hogy 20 csapat kiegyensúlyozottan küzd egymás ellen.

    És ez a 20 csapat a saját munkájával, játékával, teljesítményével, ha úgy tetszik a nívójával teremti meg a közönségét, ami úgy látszik hatalmas, mert rengetegen hajlandóak rengeteget fizetni, hogy nézhessék a ligát.
    Az hogy miért így osztja el a pénzeket a liga, valószínűleg azért mert így lesz a legversenyképesebb a sorozat, és emiatt a legnézettebb és emiatt a legjobban generálja tovább a pénzt.
    Egyszerűen ennyi, jobban eladható bármelyik nagy csapat meccse, ha nem sorban 4-0-ra veri az alsóházat, hanem teljesíteni is kell a kis/középcsapatok ellen.

    És a ligák azért jönnek létre, hogy érdeklődést generáljanak, hogy verseny legyen. Ez a PL-ben megvan, amiért rengeteg ember hajlandó fizetni, és ebből a csapatok is profitálnak.

    A top8-on kívül a PL-ben 10-20-30 milliós válogatott játékosokkal vívnak a csapatok szélmalomharcot, hogy ne csússzanak el a mézes bödöntől. Az másodosztályban pedig hitelbe verik magukat megkockáztatva hogy feljutnak, mert ha nem akkor gyorsan beállhat a csőd.

    Ez azért nagyon más mint amikor egy multimilliárdos emocionális okokból -csúnyán fogalmazva faszméregető szereként- használ egy klubot messze a többiek fölé emelkedve. (nem vitatom hogy a PL-be is volt erre precedens, sajnos nem is egy)

    Nem flame, csak beszélgetünk, elmondtam én is az én véleményemet :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák