Új hozzászólás Aktív témák

  • DeathAdder

    veterán

    válasz adise #92317 üzenetére

    Nem próbálok én megmondó ember lenni, ezek a tények.
    Azt meg el kéne fogadni hogy a magyar futball nem egyenértékű azzal amit mi hétről hétre követünk, mégis annak szeretnénk hogy megfeleljen. Ezt el kéne felejteni és többek között értékelni hogy mekkora eredmény volt a tavalyi szereplése a magyar válogatottnak a saját szintjükhöz képest.

    Nagynak az eligazolása sem az innovatív magyar futball érdeme, mert egyszerűen értékelhetetlen az utánpótlásnevelés, sokkal inkább egyéni érdem. Gera is így tudott kitörni.

    "Rajtunk magyarokon kivul senkit nem érdekel, bármit is mondasz."

    persze hogy nem, mert senki külföldi nem rajong a magyar válogatottért, de a magyarok és a magyar futballszurkolók igen. Azt meg ki nem szarja le hogy egy litvánt érdekel-e vagy sem?
    A külföldi fociba is csak a legsikeresebb klubokat követik a külfödiek mert ott van esély arra hogy kielégtse a modern ember fogyasztási igényét aminek a futball ma már szerves része. Az a gond hogy ezt várjuk el a magyar csapatoktól és válogatottól is és nem tudjuk elofgadni azt amink van és értékelni a hozzá képest elért sikereket.
    A szerbek pl. nagyon nem így gondolkodnak, ők mérhetetlenül büszkék arra amilyük van, ami ugyan nem magyar szint, de nem is egy holland és nem is akarnak azok lenni.

Új hozzászólás Aktív témák