Új hozzászólás Aktív témák

  • DeathAdder

    veterán

    válasz venember83 #76222 üzenetére

    Ez most egy annyira kaotikus szezon ami minden eddigit borít, és fejemet rá hogy soha még egyszer ekkora szenzáció nem fog bekövetkezni (ha a leszter bajnok lesz).

    Eddig is a PL rangsorát az árazta be hogy milyen gazdasági helyzetben vannak a csapatok (egykét kivétel akadhat, pl. a liverpool 2. helye, de az övéké igazából a 5.-6. hely ami jellemző rájuk gazdaságilag is). Elég tanulságos hogy még soha nem nyerte meg a PL-t olyan csapat aki ne lett volna benne gazdaságilag a top3 -ban (értsd a top3 bevételben, a top3 legtöbb kiadásban, a top3 legtöbb kifizetett bérben, a top3 legértékesebb keretben akár kezdő tizenegyre, akár az egész keretre nézve)

    Idén valóban megaszarok a legerősebb angol csapatok, hiába erős gazdaságilag bajnokság összes csapata, ez azért nem kellene hogy akkora gondot jelentsen egy cselzinek, vagy szitinek.
    Amikor a pool második lett akkor is az arsenal, mu, cselzi alulteljesített, kivéve a szitit. Nem is tudták őket megelőzni. De olyanra tényleg szinte semmi esély hogy a PL-ben a gazdasági top4 mindegyike botladozzon, erre mégis itt lehet a szenzáció :D

    De koránt sem annyira gyengék, csak azért mert európában van 4-5 csapat aki jelenleg vitathatatlanul jobb náluk, és a PL pénzek amíg ennyire magasak soha nem is lesz prioritás a BL szereplés, csak a BL indulás kiharcolása, mert azért jár a busás összeg. (sokat elmond hogy a tök utolsó helyen végző PL csapat több pénzt kap, mint egy BL győztes). Ilyenkor mondanák sokan hogy akkor miért verték 10 éve az angol csapatok európát. Egyrészt azért mert nemigen voltak náluk erősebbek mint most, másrészt meg azért mert a hazai bajnokságban megvolt a konstans top4, a "négy nagy" ahol csak a sorrend volt kérdéses. Aztán jöttek a TV-s pénzek, manszúr sejk etc.. kiegyenlítettebbek lettek a viszonyok és ez által sokkal nagyobb harc a 4 BL induló helyért gazdasági szempontból és az átigazolások szempontjából is.

    Ja és a Pool tényleg felszívja magát a nagyobb meccsekre, megy nekik amikor van elöl terület, de mihelyst beáll valaki védekezni megáll a tudomány. Valaki írta fentebb, hogy fejbe kicsit hiányosak, ezzel nagyon egyetértek :K
    ..de a dortmundot akkor is túl nagy falatnak érzem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák