Új hozzászólás Aktív témák

  • mascarpone

    csendes tag

    Ez marha jó :DDD [link]

    Integra: Hát azért egyszerűnek nem mondanám a németet. 12 évig tanultam (általános+gimi), sikerült összehozni egy rigó utcai nyelvvizsgát, de én csak sz*ptam ezzel a nyelvvel, pedig Ausztriát nagyon szeretem, főleg Bécset (akármekkora közhely is), családom osztrák származású is.. Például ott vannak a névelők. Egy random szónak honnan fenéből tudod a névelőjét ? Persze vannak szabályok a várósokról, márkákról, végződésekről stb., de 90%-ban nincs rá egyértelmű szabály. Ha szar a névelő, buktad a ragozást és nem tudsz semmit. Ott vannak még az igevonzatok, amik majdnem minden igénél más, nincs is rá normális szabály, ráadásul nem egyértelmű mindig, hogy akkusativ vagy dativ jön utána, ne adj isten genitiv. Akkor még ott vannak a siches igék, a passzív több formája, kötőmód meg még az anyám kínja.Németo. és Ausztrián kívül a kutyát nem érdekli a nyelv..
    Ráadásul a német tanulás is sokkal nehézkesebb, a német zene pocsék, ráadásul a németek totál odavannak a gettorappért, ami már Amerikában is ciki, német szinkron borzasztó, német filmek 1-2 kivételtől eltekintve említésre se méltóak (Az elveszett Jézus Krisztus videó nyomában és társai)..
    Annyi előnye viszont van, hogy a kiejtést nem kell nagyon tanulni, szerintem egyszerű, nincs annyi szívás mint az angol 43 hangzójával, ráadásul az angolok több betűt is máshogy képeznek.

    Végre kibeszéltem magamat, uff :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák