Új hozzászólás Aktív témák

  • 7600 GS

    addikt

    válasz forceberg #42586 üzenetére

    Mert attól szükségszerűen muszáj a Real ellen és a Bayern-nek drukkolni, persze...

    Tavaly én is a Barca-nak szurkoltam a bajorok ellen, egyszerűen nem képtelen voltam a másik csapatnak szorítani.

    [link]

    Real Madrid - Bayern München: 1-0

    Gondolom, mindenkinek megvan a jelenet, amikor Jim Carrey ordít a dupla falú, hangszigetelő üveg mögött. Valami ilyesmit húzott meg Carlo Ancelotti is, amikor védekezésben a kupadöntőn remekül bevált 4-4-2-es formációt rendelte meg a Bayern ellen is. A védőnégyes előtt szinte vonalzóval meg lehetett rajzolni a második, velük párhuzamos négyes falat is, amelyet az Isco-Modric-Alonso-di María tengely alkotott. A Bayernnek nem is nagyon volt rá ellenszere, mert hiába a hatszáz passz, a 72%-os labdabirtoklási fölény, mindez igazán komoly helyzet(ek)ben nem manifesztálódott.

    Coentrao levette Robbent, Ribéry olyan halovány volt, hogy a 70. percben szégyenszemre le kellett cserélni, Mandzukic nem jutott el helyzetig, Kroos és Lahm pedig azzal volt elfoglalva, hogy egymásnak passzolgattak - kettejük között összesen 45 átadás (a játékosok közti passzkombinációk közül a legtöbb) született. A Madridnak nem is kellett nagyon agresszívkodni a gyilkos bekkeléshez, összesen tízszer szabálytalankodtak (pont annyiszor, ahányszor a Bayern). A meccs képét vizslatva mindenki előtt felsejlett az összes Guardiola - Mourinho csörte a maga álmosító, ezernyi rövid passzával és az ezt csak pillanatokra megtörő kontrákkal. Ebből azonban most a Madrid jött ki jobban, főleg a kiválóan végigvitt, végül győztes gólt hozó ellentámadásával. Azonban nemcsak egy helyzetük volt: ha kicsivel jobban koncentrálnak a tizenhatoson belül, akkor el is dőlhetett volna a párharc. Hívhatjuk persze a Madrid játékát is félénk buszozásnak, de a Chelsea-vel ellentétben itt lehetett érezni a gólszagot a villámgyors kontrákban.

    Óriási dicséretet érdemel az elmúlt hónapokban - jogosan - kritizált Alonso, aki igazi vezérhez méltóan szervezte meg az egész 90 percet, de legalább akkora taps jár a madridi védőnégyesnek is. Cristianón látszott, hogy nem volt ereje teljében, viszont Bale-t még mindig nem tanította meg senki, hogy néha nyugodtan felnézhet futás közben. Isco és di María kifejezetten gyenge napot fogott ki, de a Bayern volt annyira impotens a támadásoknál, hogy ez is beleférjen a szűk madridi győzelemhez. Az idegenben lőtt gól elmaradása itt is döntő lehet, pláne, ha a Madrid Münchenben is betalál: hármat nehéz rúgni Ancelotti bármelyik csapatának.

    A párharcok teljesen nyitottak, apró lépéselőnyökön kívül egyik csapat sem tudhat magának nagy fórt, úgyhogy készüljünk: jövő héten jönnek az igazán szapora szívverések.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák