Új hozzászólás Aktív témák

  • 7600 GS

    addikt

    Vajon mi járhat Conte fejében, amikor több önveszélyesnek tűnő döntést is meghozva állítólag 4-3-1-2-es formációban küldi pályára a Juventus Madridban egy olyan meccsen, ahol tulajdonképpen reményei életben tartásáért játszik?

    Az A csoportban a második hely szempontjából kulcsfontosságú meccs jön Leverkusenben, és C csoport második továbbjutójának szempontjából a Benfica-Olimpiakosz lényeges, és ugyanez a helyzet a 18h-kor rajtoló CSZKA-ManCity meccsel kapcsolatban is. Gyakorlatilag továbbjutó lehet a PSG és a Bayern. És a Real Madrid.

    Sőt, a Real szinte biztosan csoportelső lesz, ha legyőzi a Juventust, így Ancelotti némileg zárójelbe teheti a szar játékkal elért győzelmeket, valamint a szintén szar játékkal elveszített bajnoki meccseket. Az olasznak még idő kell, hogy saját képére formálja a Realt, Bale-nek szintén, hogy ne csak az jusson róla az emberek eszébe, hogy milyen eszelős összeget fizettek érte. De hogy előrébb tartanak, mint a jelenlegi Juventus, az nem kérdés.

    A mentális erején, győzni akarásán és koncentrált játékán kívül nem különösebben nagy szám Juventusnál úgy tűnik, a játékosok (közül páran) egy kicsit jóllaktak az elmúlt két év trófeáival. Ez pedig természetétől fogva lenullázta a mentális erőt, a győzni akarást és a játékosok koncentrációját, és a király máris meztelen: ezek nélkül az erények nélkül a Juventus nemhogy Európában, de saját hazájában sem számít elitcsapatnak. Furcsa dolog ez, mert Contétől mást sem várna az ember, mint berzerker-típusú harcosok csatába küldését, erre – állítólag – mire készül? Az unalomig gyúrt (tán kimaxolt) 3-5-2-ről, aminek megváltoztatását egyre többen követelték tőle, pont a Real elleni meccsen dobja ki az ablakon.

    Az új ötlet pedig száz sebből vérzik: a 4-3-1-2-höz nincsenek szélső védők és nincs trequartista, hiszen Chiellini világ életében atomszar balhátvéd volt, Caceres száz éve nem játszott, jobbhátvédet meg kétszáz, Marchisio pedig egyrészt sosem villogott a csatárok mögött, másrészt bántóan lankasztó a játéka idén (igen, ő az egyik, aki jóllakott). A témáról bővebben írt a Bianconeri.

    A Madrid eközben jó játékkal leverte a kapusa által egészen sokáig meccsben maradó Malagát, és három pontra jött fel a Barcára. Ancelotti egészen biztosan okosan építette fel a csapat formáját (a Juve szurkolóknak mondjuk vannak emlékeik arról, amikor Malacka rosszul építette fel egy csapat formáját), hiszen a Juve elleni párharcokról előzetesen sejteni lehetett, hogy fontos szerepet játszanak majd a csoport alakulásában – jövő héten pedig jön az el clásicó. Két hét alatt letolni egy Juve-Barca-Juve sorozatot biztosan megterhelő, de ha az első meccset megnyeri a Real, Torinóban még egy vereség is simán belefér neki, ezért vélhetőleg inkább a ma esti összecsapást nyomja meg.

    A Real Madrid pont annyival jobb csapat a jelenlegi Juventusnál, mint amikor legutóbb találkoztak, és a Juve oda-vissza megpulykázta ellenfelét. De ez most egy másik helyzet, a Juventus problémái valószínűleg sokkal súlyosabbak, mint amit egy játékrendszer megváltoztatásával ki lehetne köszörülni, ráadásul az új rendszer hatékonysága is minimum kérdéses. A Real nem teheti meg, hogy egy hazai döntetlen (vereséget elég nehéz elképzelni) után menjen a legnagyobb őszi rangadójára, a morál további emelése mellett a biztos BL-csoportelsőség is ott figyel a két pálcán.

    NST

Új hozzászólás Aktív témák