Új hozzászólás Aktív témák

  • homeless09

    őstag

    válasz baluka26 #1962 üzenetére

    Igen, tőzsdére dobtak 10% részesedést, azt hiszem 14dolláros áron lehetett egy részvényhez hozzájutni(A tervezett 16-20 helyett), így 223 millió dollár jött abból be. Az 500 milliót pedig a média bevételek folyamatos növekedéséből, az új szponzori szerződésekből(amik drasztikusan emelkedni fognak). Ha jól tudom az AON évi 25-30 millió ellenében hosszabbított volna a klubbal, de ez fel sem veheti a versenyt a General Motors évi ~80milliójával szemben, ami 2014től lép érvénybe. Ugye a DHL-től is visszavásárolták a jogokat, így már csak logisztikai partnerként maradnak. Gondolom valami nagyot kasználnak vele, mivel nem szokás még élő szerződést felbontani. Az edzőmezről a DHL logó ez év végén fog lekerülni.

    Egyébként a Carringtoni edzőkomplexum fejlesztésen/bővítésen esik át, a tervezettnél hamarabb fog elkészülni, kb 2012 végére. Új orvosi és média részleg, kibővített akadémiai épület, új pályák, új környezetbarát csatornarendszer mellett van pár érdekes elem a traffordi tanácshoz benyújtott tervrajzokon. 25 méteres vörös neon Manchester United felirat a tetőn, elég látványos lesz. Bár ez utóbbi nem tudom kinek/minek.

    Igen sajnos csökkentek a bevételek, BL és kupakiesések vonzottak magukkal mindent. Kevesebb meccs, kevesebb eladott jegy, kevesebb média bevétel. Adósság 370 millióra csökkent a részvényeladásokkal. Glazerék minden évre tervezik csökkenteni az adósságot, persze az ennél több bevételhez szükség lesz arra is, hogy a kupákban a United legalább negyeddöntőig jusson.

    [ Szerkesztve ]

    'Nobody, nobody does it better than Manchester United'. |

Új hozzászólás Aktív témák