Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    Második félidőben féltávnál majdnem bealudtam, látom Ti épp akkor indultatok itt be :)
    Megérdemelte a Chelsea. Tuchel csúnyán letaktikázta Pepet. Többen írtátok, hogy Guardiola túlgondolta a taktikát, egyetértek.
    Én ettől függetlenül nem tartom rossz edzőnek. A világverő Barcához Ő igenis kellett. Taktikailag is tudott akkor még újat adni, de főleg pszichológiailag-pedagógiailag tudott annyit hozzátenni ahhoz a Csapathoz, ami a sikerességet garantálta - és amire érdekes módon szerintem azóta sem képes.
    Szerintem amit Ő igazán játszatni akar, az csak a Barcánál működik. Más az angol és más a német futballkultúra, javarészt ültek az elképzelései, de érdekes módon, amikor igazán fontos volt, mindig elhasalt. És akkor is ezt vallanám, ha tegnap a $ziti nyert volna.

    A meccs: a meccs első szakaszában nagyon benne volt, hogy valaki talál egy gólt - de talán már akkor is a Chelsea járt közelebb a gólszerzéshez (talán ha nem Werner kezd, hanem Giroud vagy én). A MC magához képest sokat hibázott hátul, KdB pedig rémes volt - jól is fogták, de egyébként sem játszott jól. Nagyon benne volt a pakliban, hogy az első gólt szerző csapat hatalmas lépéselőnybe kerül - és míg a Chelsea fokozatosan rendezte a sorait, erre a $ziti nem volt képes.
    Engem jobban meglepett, hogy a MC a második félidőben is pocsék volt. Lehet, hogy feljavultak - volt honnan - de még így is harmatosak, impotensek voltak. A Chelsea talán tényleg leparkolta a buszt, de ki nem tette volna ezt egy BL-döntő félidejében a ManCity ellen?

    Összességében iram volt, de jó meccsnek nem nevezném. De láttunk már rosszabb BL-döntőt is, az meg külön csoda, hogy jobb volt, mint az EL-döntő (mondjuk nem volt nehéz).

    Döbbenetes, a Chelsea hová jutott Tuchel-lel. Mindezt ráadásul úgy, hogy "hozott anyagból" dolgozott, nem is igazán formálhatta a keretet saját szájíze szerint. Megérdemelték, parádés "tavaszt" hoztak le - és mi lett volna, ha Werner helyett egy bombaformában lévő csatár játszik?!

    És örülök Löw-nek is, hiába volt Újpest-játékos :) Sokkal több köze van a sikeres meneteléshez, mint gondolnánk. Jár a pacsi neki.

Új hozzászólás Aktív témák