Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • BenHans

  addikt

  válasz DeathAdder #139518 üzenetére

  "Ivánnal nem arról kell beszélgessek a szünetben, hogy hány szögletet rúgott az ellenfél. A lényeg: vannak emberek, akik nem futballoztak komoly szinten, mégis értik a labdarúgást, értékes meglátásaik vannak és tudok velük beszélgetni, vitatkozni. Az olyan emberrel azonban, aki a meccs végi statisztikákból indul ki, hogy legyen mibe kapaszkodnia annak érdekében, hogy véleménye legyen a látottakról, azt nem fogadom el. A futball a legtöbb változót tartalmazó, legszubjektívebb sportág, ahol nem a statisztikából indulunk ki. A statisztika maximum segítség lehet, megkérdőjelezhet, vagy alátámaszthat bizonyos szakmai észrevételeket. Elkezdtem egy-két ilyen blogger fiúval beszélgetni adáson kívül és rá kellett jöjjek, csak a statisztikából magyarázzák a futballt, miközben halvány lila fingjuk sincs arról, amit látnak. Itt adtam fel. Úgy döntöttem nem jövök többet."

  :R Ez pontosan így van, még akkor is, ha kaszinós Gyuribá mondja.
  Persze azért még megvárom az örök okoskodó butthurt libsi Jancsi politikával átitatott passzív agresszív álintelligens kirohanását, amivel óvatosan rávilágít arcpirítóan irritáló megalomániájára, ellensúlyozván a hiányosságaiból fakadó kisebbségi komplexusát. :DDD

  A stat nagyon jó dolog, kiragadva kevés csak érdkesség, nagyon sok meg már egyeseknek unalmas de tanulságos cucc, ami értő kezekben aztán végképp kiváló alap, de meg kell érteniük, hogy vannak dolgok amiket nem tudnak abból kiolvasni vagy ezt kiaragadva belemagyarázni. Aki nem játszott soha, nem kell komoly szinten, csak csapatban és tétre, az hiába használ sok angol kifejezést a mondókájában amit nevesebb külföldi kollégáitól vett át, van amit nem lát, mert van a sportnak egy esszenciális tartozéka, az ember és nem tudnak mindent számokkal kifejezni, és az a baj legtöbbjükkel, hogy mégis patikamérlegen akarják mérni a látottakat és ahhoz társítanak gondolatokat. Ettől függetlenül persze inkább ők beszéljenek a fociról, mint pl a megyei edzők akik maccs után a kocsmában folytatják a futball reformjuk vázolgatását. Amúgy tévesen hiszik azt az emberek, hogy egy focista nem tudna többet hozzátenni a tv-ben, a stúdióban ülők pedig tévesen hiszik, hogy az emberek befogadóképessége csak a bemegy akkor gól szint, van ilyen, de vonatkoztassunk el a retardoktól még ha sokan is vannak. Valahogy meg kell találni a középutat, hogyan készülhet fel majd adásban működhet együtt blogger és focista, az lenne a tuti, rendesen érdkes lehetne ha egyik a másiklnak nem ellensége lenne, hanem felhoz valamit az egyik a másik pedig válaszol rá vagy köt hozzá.

  [ Szerkesztve ]

  "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "S7ill I Rise"

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés