Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    válasz LyonnaisFan1 #139139 üzenetére

    Azért ha az a patkány tulajdonos nincs, az Újpest kb. most lenne nagy harcban az NB3 feljutó helyeiért. Ha nem lenne a bojkott, a vendégszektor is tele lenne - ahogy tele volt a bojkott előtti időkben is. Akadt pár full teltházas derbi ebben az évtizedben is (vagyis hát a 2010-es években), le azért nem írnám ezt a párharcot. Ha lesz a liláknál megegyezés, visszajönnek az ottani ultrák is. Nem vagyok oda az Újpestért, de remélem mihamarabb lesz így vagy úgy, mert valóban méltatlan, ami most ott zajlik.
    Hozzátenném, a napokban megint új erőre kapott a tőkeerős és igen befolyásos magyar befektető érkezésének lehetősége - de az is igaz, hogy már többször is pletykálták és egyelőre még nem lett belőle semmi. Meglátjuk.

    Az a gond, hogy sportgazdaságot tekintve iszonyúan egyoldalú cikkeket hoznak le a sajtók. Aminek persze csak még inkább alápakolnak a félinformációk és hogy az esetleges ellenvéleményeket már töredék annyian sem olvassák.
    Napokig volt itt a téma a Fradi stadion építése, de érdekes módon egyik cikk sem említette, milyen feltételekkel és mennyiért értékesítette a telek jelentősebb és értékesebb részét a Magyar Állam. Azt már nem divat leírni, arra már a kutya sem kíváncsi. Azt meg végképp sehol sem látni, hogy egy olyan állami területről beszélünk, ami korábban a Ferencváros 100%-os tulajdonában volt, csak épp elkobozták.

    Ahogy az állami és szponzori pénzek is folynak mindenfelé, hogy a Gyula által épp ma említett "kaszinós" csapot már meg se nyissam :N

    Elkanyarodtam, elnézést.
    Én azt hiszem a focink ma sokkal jobb, mint volt 10-15 éve. Sajnos ehhez légiósok kellettek, mert a magyar balerinák zöme ha két egyeneset tud rúgni a labdába, már kétnaponta jár fodrászhoz és saját menedzsere van, akit hetente hívogat, mikor lesz már zsíros külföldi szerződése. De legalább minőségibb légiósok érkeznek, mint akár csak öt-tíz éve.
    De ez az irány nem jó. Én szívem szerint a másod/harmadosztálytól kezdve félprofi státuszba küldeném a focinkat és sokkal inkább tolnám a sikersportjainkat. Mert az nem normális, hogy kis túlzással egy kispadozó focista többet keres, mint egy komplett vízilabdacsapat.

    A Fradira még egy pillanatra visszatérve: igen, húzós fizuk vannak (bár én jóval kisebb számokat ismerek, mint amik itt repkedtek), de a szerződések alapvetően teljesítmény alapúak. Kisebb alapfizetés és rengeteg extra. Igen, busás prémium ütötte Rebrov tenyerét, mikor bevezette az EL-be a csapatot és most még inkább, mikor a BL-be. És a játékosok sem jártak rosszul és akkor finoman fogalmaztam.
    De a prémiumok kifizetése és az adózás után is maradt és marad azért a Klub zsebében :K
    De szerintem ez a rendszer jó és életszerű. A játékosok motiváltabbak és ha valaki akarva-akaratlanul elözilesedne, akkor bizony aprópénzt vihet haza. Ha viszont megszakad, játszik, sikeres, akkor szépen kereshet. És lehetősége lesz továbblépni.

    Megúsztátok, mennem kell mesélni, ennyi voltam mára :D

Új hozzászólás Aktív témák