Új hozzászólás Aktív témák

  • DeathAdder

    veterán

    válasz Citroware #118831 üzenetére

    Annak ellenére lett topcsapat a Spurs olajpénz betáplálás nélkül is, hogy nem szerepeltek a BL-ben.

    Spurs nagyon okosan a lehető legjobb pillanatban furakodott a topcsapatok közé, ez önerőből ma már szinte lehetetlen bárkinek.Túl nagy a top6 és a többiek közt a szakadék, hogy azt értelmes kockázat vállalással meg lehessen ugrani.

    Amikor ők beleálltak ebbe az útba:

    1. még bőven nem volt top6
    2. még bőven nem volt ennyire elszállt tv-s pénz
    3. még nem tartozott ~20 PL klub a világ ~40 leggazdagabbja közé
    4. a Spurs az egy szem kivétel, aki megcsinálta önerőből a top6 tagságot, számtalan olyan csapat van akiknek ez nem jött össze és utat tévesztettek vagy még csak meg sem fordult a fejükben, hogy mehetnénk erre is.
    5. a Spurs sikeréhez kellett: 1 majdnem Liverpool csőd, egy elöregített MU ahonnan a korszakos legenda pótlása után egy útkeresés indult, és egy Arsenal aki a stadion hitelét a pályáról finanszírozta. Volt résük betörni és sikeresen végig is vitték. Ha nincs ilyen rés akkor legfeljebb egy PL középcsapat lennének, bármit is csináltak volna. Egy ilyen rés a most erősödő TOP6 mellett valószínűtlen, ha most Levy vagy bármilyen agytröszt átvenne egy Evertont azzal sem jöhetne össze, hacsak nem történne valami fiaskó mondjuk az olajosokkal.

    Mivelhogy egy csapat nem tud 100%-ot nyújtani egyszerre hazai és nemzetközi fronton is, valamelyik helyre kevesebb energia marad.

    Ez igaz, legalábbis angol bajnokság esetében elég velős statisztikai minták árulkodnak erről :K

Új hozzászólás Aktív témák